Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Túrós szelet, kavart kakaós tésztával

1 evőkanál tejfölt, a túrót, a vaniliáscukrot, a porcukrot, a mazsolát és egy csipet sót habosra keverünk, majd félre tesszük. A tészta száraz hozzávalóit összeszitáljuk, végül a tojásokkal, az olajjal és a tejtermékekkel ... tovább

Túrós-almás szelet

A tészta összes hozzávalóját egy gyúródeszkára tesszük, majd két kézzel, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, a kész tésztát folpackba burkolva, 2 órára, hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán tepsi ... tovább

Túrós-cukkinis lepény

A sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a liszttel, sütőporral és sóval összeszitált liszt felét. Rászórjuk a kétféle elkevert túrót, majd a finomra vágott kaporral elkevert reszelt cukkínit. Majd ismét a lisztes keverék ... tovább

Túrós-diós pogácsa

A dióból 15 dekát megdarálunk, majd elkeverjük a liszttel, a sóval, a sütőporral és a borssal. Egy evőkanál margarinnal szétzúzzuk a fokhagymát, majd a többi margarinnal, a lisztes keverékkel és a túróval összegyúrjuk. Fóliába ... tovább

Túrós-körtés süti

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a sóval és a vaníliáscukorral. Belekeverjük a túrót, a tejfölt és a darát. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Vajjal kikent, ... tovább

Túrós-mákos kocka

A szobahőmérsékletű vajat, a tojások sárgájával és a cukor felével habosra keverjük. A lisztet, a darált mákkal, a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük. A tojásfehérjéket a sóval és a félretett cukorral habbá verjük. ... tovább

Túrós-mazsolás puffancs

A lisztet, a sót, a sütőport és finomra őrölt mandulát összeszitáljuk. Az áttört túrót, a cukrokat és a folyékony hozzávalókat átkeverjük, majd a lisztes keverékkel simára dolgozzuk. Végül beledagasztjuk a mazsolát. A ... tovább

Üzbég piláf

A báránycombot csontozzuk ki és a húst úgy formázzuk, hogy két nagyobb, 3 centi vastag szeletet kapjunk. Az olajat öntsük vastag falú, szorosan lefedhető, öntöttvas fazékba és hevítsük fel. Az egyik fej hagymát és a csontot, ... tovább

Vadrizses-kókuszos rizs

A vadrizst bő, sós vízben 40 percig főzzük. A levét leszűrjük, de félretesszük. A rizst, a borsot és a kókuszreszeléket, a felhevített olajon, kevergetve, a rizs fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük a vadrizs főzőlevével, ... tovább

Vajaszsemle

Az élesztőt a meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk, majd hozzáadva a langyos vaj kétharmadát, a tojást és egy deci vizet habosra keverjük. A többi cukrot, a sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a tejes ... tovább