Sajttorta egressel és szederrel
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 dl
almalé 100%-os |
30 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2 |
0 |
| 17.5 dkg
háztartási keksz |
414 |
9.8 |
6.8 |
78 |
3.3 |
0 |
| 7.5 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 1 evőkanál
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
| 1 késhegynyi
gyömbérpor |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 35 dkg
mascarpone |
450 |
7 |
45 |
2 |
0 |
100 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 3 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
| 1.5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 10 dkg
egres |
0 |
0.6 |
0.2 |
8 |
3 |
0 |
| 10 dkg
szeder |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csomag
tortazselé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kekszet dobjuk késes keverőbe és őröljük meg. Keverjük hozzá a barnacukrot és a vajat, majd a masszát nyomkodjuk kapcsos tortaforma aljába. Süssük 150 fokra előmelegített sütőben negyed órát. Közben a mascarponét keverjük habosra a tojások sárgájával, a cukorral, a tejszínnel és a gyömbérrel. A tojásfehérjét csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a tojásos masszába, végül adjuk hozzá a gyümölcsöket is. Kanalazzuk az elősütött formába és süssük 50 percig, majd a sütőt kikapcsolva, hagyjuk bent még egy órát. Tegyük át hűtőszekrénybe és ha lehűlt öntsük tetejére az almalében feloldott tortazselét. Ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)