Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Liptói rakott burgonya

A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírját kisütjük. Egy tepsit kikenünk egy teáskanál vajjal és morzsával behintjük. A liptói túrót, a maradék vajat, a szalonna ... tovább

Löncshús üvegben

A hozzávalókat kétszer átdaráljuk, majd üvegekbe töltjük. Forrásban lévő vízben, 2 órát hőkezeljük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Fél évig eláll. ... tovább

Louisianai babos rizs

A rizst főzzük meg előírás szerint, majd tegyük félre. A felforrósított, egy vőkanál olajon pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá, a felkockázott sonkát, pirítsuk meg, majd némi vízzel felöntve és fűszereket hozzáadva, ... tovább

Lucskos káposzta

A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és összesütjük. A hagymás zsiradékon fehéredésig sütjük a dobókockányira darabolt húst, majd belekeverjük a csíkokra metélt ... tovább

Ludaskása

Az árpagyöngyöt a főzés előtt éjszakára hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, az egyiket apróra vágjuk, ... tovább

Lúdláb, ahogy a nagymamám csinálja

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjéből verjünk habot. Amikor már majdnem kemény, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és addig verjük, amíg kemény hab nem lesz. Egyenként keverjük bele a ... tovább
cimkékÉdességek, Édes

Lyoni hagymakarikák

A megtisztított hagymát vékony karikára vágjuk, majd gyűrűkre szedjük és liszttel meghintjük, majd a felesleges lisztet lerázzuk. Bő, középforró olajban több részletben, aranybarnára sütjük. Ne sózzuk meg és tálalásig ... tovább

Mac and cheese

A sajtokat lereszeljük, egy maréknyival félreteszünk. A többit a túróval, a tejjel és a fűszerekkel összedolgozzuk, majd a tésztával elkeverjük. A vaj felével kikent tálba simítjuk a tésztás keveréket, alufóliával lefedve, 1 ... tovább

Maceszgombóc

A tojásokat verjük fel habosra , szórjuk bele a maceszdarát, a gyömbért, a sót és a borsot, majd keverjük össze. Pihentessük fél órát. Vizes kézzel formáljuk gombócokat a masszából és tegyük a forrásban lévő levesbe, 10 perc ... tovább

Maceszgombócleves

A tojásokat verjük fel habosra , szórjuk bele a maceszdarát, a gyömbért, a sót és a borsot, majd keverjük össze. Pihentessük fél órát. Vizes kézzel formáljuk gombócokat a masszából és tegyük a forrásban lévő levesbe, 10 perc ... tovább