Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet. A zsemlemorzsát, a megdarált mandulát és a cukrot keverjük össze és forgassuk össze a lecsepegtetett meggyel. Nedvesítsünk be egy tiszta konyharuhát és terítsük rá az első réteslapot. Vékonyan ... tovább
Vastag falú edényben olajat melegítünk, a mandulát beledobva aranybarnára pirítjuk. A mandulát szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékba a rizst beleöntjük, folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. ... tovább
A pulykamellet felszeletelem, kiveregetem, megsózom, megborsozom.
A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom. A fűszerezett pulykamellszeleteket először lisztbe forgatom, azután a tojásba mártom, végül a darált mandulába ... tovább
Szitáljuk össze a sót és a sütőport a liszttel. Keverjük habosra a vajat, a mascarponét a kétféle cukorral és az aromával. Dolgozzuk a két keveréket tésztává. Tegyük hűtőbe egy órára, majd formáljunk diónyi gombócokat és ... tovább
A vajat, a kévét, a sót és a darabokra tördelt csokoládét, kis lángon felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük az durvára tört kekszet és a szárazon megpirított mandulát. A masszát, ujjnyi vastagon, folpackal ... tovább
Az egyik körtét megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és felaprítjuk.A körtét keverjük össze a tojássárgájával, zsemlemorzsával és a mandulával, majd ízesítsük
gyömbérrel, sóval és borssal. A szegfűszeget nyomjuk bele a ... tovább
A paprikát gázlángon vagy platnin körbesütjük és a héját hideg víz alatt lehúzzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ráhintjük a cukrot és ha felolvadt, belekeverjük a reszelt gyömbért, a finomra vágott ... tovább
Az italt kínáljuk frissen készítve, így a hozzávalókat előre hűtsük be. A lime héját reszeljük le, a levét csavarjuk ki. Turmixkehelybe dobjuk a felkockázott mangót, hozzáöntjük a lime levét, a mézet, a tejet és a joghurtot. ... tovább
A mangold levelét levágjuk (másra használjuk fel) a szárát, alaposan megmossuk, hártyáját gondosan lehúzzuk, a szárakat 2 ujjnyi darabokra vágjuk.
Vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, a mangold szárat, a karikára ... tovább
Tulajdonképpen, a maradék sült felhasználására született ez a recept. A sült húst, ha szükséges, csontozzuk ki. A mangoldot, ha nem egészen zsenge, sós vízben főzzük elő pár percet. Ha kihűlt, jól csavarjuk ki a nedvességet ... tovább