Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Marhahúsos empanada

A forró olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a darált marhahúst és kevergetve süssük fehéredésig. Öntsük fel a húsalaplével, sózzuk meg és takarékon főzzük puhára. A főzés utolsó ... tovább

Marhahússaláta

Nagyszerű felhasználása a levesben főtt marhahúsnak. A marhahúst, a céklát és a zellert vékony csíkokra vágjuk. A zellert csipetnyi sóval, cukorral és citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk. Két percig főzzük, ... tovább

Marhanyelv gomba mártással

Az előzőleg egy éjszakár beáztatott marhanyelvet 3 deci borral leöntjük, hozzáadjuk az egyik fej hagymát, a fokhagymát, a babért és kevés szemes borsot. Óvatosan sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kis lángon ... tovább

Marhanyelv mediterrán paradicsomszószban

A nyelvet megmossuk, kuktába tesszük és ráöntve a bort és ugyanannyi vizet, megsózva, a sípolástól számítva 20 percig főzzük. Kivéve, a bőrét lehúzzuk és ferdén felszeleteljük. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd ... tovább

Marhapörkölt Herceg módra

A felhevített zsírban aranysárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, s beletesszük a húst, elkeverjük, s jól lepörköljük. Hogy a paprika meg ne barnuljon, és ezáltal színét, zamatját el ne veszítse, csak akkor tegyük bele, ha a húst ... tovább

Marharagu sörben párolva

A marhahúsokat vágjuk dobókockányi darabokra. A répaféléket, a zellert és a burgonyát apró kockára daraboljuk, a hagymát finomra metéljük. A lisztet keverjük össze a borssal és tegyük nagy nejlonzacskóba, majd a húskockákat ... tovább

Marhasült articsókával és gombával

A hagymát és a zellert meghámozzuk és nagy kockákra vágjuk. A karottát megtisztítjuk, megmossuk és szintén nagyobb kockákra aprítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk. besózzuk, megborsozzuk. ... tovább

Marhasült Yorkshire pudinggal

Ennek a csodálatos húsételnek az elkészítése, hazánkban, nem egyszerű. Érlelt marhahúsból kell készíteni és úgy elegáns, ha a bordákból egy rész rajtamarad a gerinccsonton, ezt a csontrészt kapargassuk le és burkoljuk ... tovább

Marhasültes szendvics

A mustárba keverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és a finomra metélt kaprot. Megkenjük a rozscipóból vágott szeleteket, majd ráterítjük a félangolosra sütött, hajszálvékonyra szelt hátszínt. Megkenjük a majonézzel és ... tovább

Marhatagine aszalt szilvával

Az olajon megpirítjuk a cukrot, majd a félfőre vágott hagymát átpároljuk rajta. A vékony szeletekre vágott húst, fehéredésig sütjük, a hagymás keveréken. Hozzákeverjük a porrá tört ill. lereszelt fűszereket, a kimagozott aszalt ... tovább