A csirkemájat szeletkékre vágjuk. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a csirkemájdarabkákat megpirítjuk rajta. Ha megpirult rádobjuk a fűszereket és aláöntjük a bort. Nagy lángon rövid lére ... tovább
A karajt úgy szeleteljük fel, hogy 4 nagy szeletté tudjuk kiverni. A kolbász bőrét lehúzzuk, majd a mustárral vékonyan megkent karajszeletekbe tekerjük, úgy, hogy a végét betűrjük, mint a töltött káposztánál, mert a sütésnél a ... tovább
Az élesztőt a langyos tejjel, a cukorral és öt evőkanál lisztel elkeverve felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd hozzáadva, az élesztős keveréket és kb három deci vizet, a víz mennyisége, függ a liszt ... tovább
A megmosott karajcsontot 2,5 liter vízben feltesszük főni. Az első forrás után a tetejéről a habot leszedjük. A fűszerekkel ízesítjük és hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, kelkáposztát, az ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét, csipetnyi sóval habbá verjük. A többi hozzávalót simára keverjük és a tojáshabot beleforgatjuk. A lisztbe mártott hozzávalókat belemártjuk és aranybarnára sütjük. ... tovább
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel leöntjük, felforraljuk a vizet és kikapcsolva a lángot, lefedve állni hagyjuk. Közben az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a zsiradékon ... tovább
A vékony szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk, majd az olajon megsütjük és hagyjuk kihűlni. A burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. Az alma magházát félbevágva eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk, a burgonyát, az ... tovább
A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, ... tovább
Elnézést a nosztalgiázásért, de erről a tortáról két dolgot kell elmondanom. A legjobb oroszkrémtortát, a régi Royal cukrászdában ettem, ennek van vagy 30 éve, így ez nem a reklám helye. Lehetőleg zárás előtt, mert akkor két ... tovább
A tejből, cukorból, a vanília kikapart belsejéből, egy púpozott kanál lisztből és a tojássárgájából főzzünk gőz fölött sűrű krémet. A zselatint oldjuk fel másfél deci vízben, melegítsük forrásig, majd várjuk meg míg ... tovább