Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Setéscsülök osso bucco módra

A recept bár lehet, hogy nem autentikus, végtelenül finom, így bárkinek ajánlom, aki szereti a szaftos húsokat. A csülköt kicsontozzuk és gerezdekre vágjuk. Sóval, borssal meghintjük, majd a felhevített olajban körben, a csontokkal ... tovább

Sherryben párolt kagyló sonkával

Gondosan tisztítsuk meg a kagylókat, amelyik kinyílt dobjuk ki. A felforrósított olajban pároljuk meg a hagymát, keverjük hozzá a finomra vágott sonkát és öntsük fel a borral és a sherryvel. Ha felforrt szórjuk rá a kagylókat és ... tovább

Sienai lépes crostini

A reszelt hagymát pirítsuk át két evőkanál vajon. Ha barnulni kezd adjuk hozzá a darált lépet és májat. Süssük át és adjuk hozzá a citromhéjat, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a paradicsompürét. Pároljuk 10 percig, ha ... tovább

Siklósok kuglófja

Doboz vagy bögre helyett, a joghurt poharát használjuk. A sütemény hozzávalóit, egy tálban, keverjük sima masszává. A legvégén forgassuk bele a csokoládés tortadarát és öntsük magasabb tepsibe vagy kuglófformába, melyet ... tovább

Skót csirkehúsleves

A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott szalonnaféléket, majd a pörcöt kivesszük. A zsiradékon átsütjük a felkockázott csirkecombfiléket. A combcsontot és a bőrt liternyi vízben felfőzzük alaplének. A húst és a ... tovább

Skót karamell shortcake

A puha vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a lisztet és az őrölt mandulát is. Ezt a puha masszát belenyomkodtam egy kisebb kivajazott tepsibe és elsimítottam a kezemmel, villával megszurkáltam a tésztát. 175 fokos ... tovább

Skót tojás

6 tojást 4 percig forrásban lévő vízbe teszünk, majd hideg vízzel lehűtve, megtisztítjuk a héjától. A darált húst a fűszerekkel és egy tojással elkeverjük és ujjnyi lappá nyújtjuk. A főtt tojásokat a húsmasszába ... tovább

Slambuc kagylólevese

A felhevített olajban átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, a fűszereket, majd ráöntjük a paradicsomlét, a zöldségalaplét és a bort. Összeforraljuk és egy órát főzzük. Ekkor beleborítjuk a megtisztított kagylóhúst és 5 ... tovább

Slambuc káposztalevese

A káposztákat megtisztítjuk és kitorzsázzuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. A répákat és a zellert tisztítás után felvagdaljuk. A hagymaféléket tisztítás után feldaraboljuk. Mindent leveses fazékba dobunk, majd a fűszereket ... tovább

Sóban sült csirke

A tojásfehérjéből verjünk lágy habot és adjunk hozzá 1 deci vizet. Keverjük a sót a tojáshabhoz. Az előkészített csirkét fűszerezzük, majd a feldarabolt almát a hasába rakjuk. Egy tűzálló tál alján szétterítjük annyi sós ... tovább