| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fél fehérkáposzta | 65 | 1.1 | 0.2 | 14.7 | 2.7 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 8 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 80 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú | 288 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 68 |
| 1 kiskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha kissé kihűlt, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a darált hússal, a kicsavart zsemlével és a tojásokkal. Kis golyókká formázzuk és zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő forró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük és fogpiszkálóval átszúrjuk és a káposztafejbe tűzzük.