Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lecsó- avagy főzőkolbász

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Teaparti, Kártyaparti , Főétel mellé, Farsang, Hirtelen sült
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 dkg feketebors 0 0 0 0 0 0
3 dkg pácsó 0 0 0 0 0 0
5 dkg pirospaprika ? ? ? ? ? ?
0.5 dkg koriander 0 0 0 0 0 0
3 dkg fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dkg köménymag 0 0 0 0 0 0
10 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg tokaszalonna 0 ? ? ? ? ?
1.5 kg prád 0 ? ? ? ? ?
1 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 kg sertésbőr 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Készitsük el a prádot. a fűszereket őröljük meg,a köménynek, csak a felét, keverjük a prádhoz, adjuk hozzá a finomra darált sertésbőrkét, ilyenkor, a bőrkét kocsonyában is főzhetjük, csak több kollagént ad neki. Keverjük hozzá a hatos tárcsán ledarált húst és a szalonnát. jól átdolgozva töltsük sertés vékonybélbe. Kicsit szikasztani, majd 80 fokos vízben 50 perc abalás. Meleg füstön 50 perc. Vákumban egy hét a hütőben, mélyhűtőben két hónapig áll el minősgromlális nélkül.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)