A karfiolt rózsáira szedjük, a répát kis darabokra vágjuk és a tejjel ízesített, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és botmixerrel pürésítjük, közben reszelt szerecsendióval és borssal fűszerezzük. ... tovább
A mustárt elkeverjük a mézzel és az ecettel, majd belekeverjük az olajat. Sóval, borssal és finomra vágott kaporral ízesítjük.
Grillezett húsok kísérője. ... tovább
A szarvascombot kockára vágjuk és a felhevített zsírom fehéredésig sütjük, rádobjuk a hagymát és a paradicsompürét. Kevergetve addig sütjük, míg a paradicsom élénk színét elveszti. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük és ... tovább
A leszárított struccombot meghintjük a durvára darált szinesbors és finomra vagdalt rozmaring ágak keverékével és jól rányomkodjuk. Lezárható nylonzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olívaolajból és vörösborból készült ... tovább
A babérlevelet ollóval kis kockákra vágjuk, babérport nem ajánlott használni. A többi hozzávalóval összekeverjük. Jól zárható dobozban sokáig eláll.
A további felhasználását lásd a receptekben. ... tovább
Az őzgerincet kockára vágjuk és az apróra vágott fokhagymával, rozmaringlevelekkel és borssal elkevert olajban pácoljuk egy éjszakát. Másnap a húsról eltávolítjuk a fokhagyma és rozmaringdarabokat, majd a szalonnával, a darabolt ... tovább
A szépen megformázott szarvasgerincet vékonyan megkenjük olajjal és a jól összekevert fűszerekbe forgatjuk, majd a vékony baconszeletekbe tekerjük és alufóliával szorosan, két rétegben becsomagoljuk. Néhány órát, esetleg egy ... tovább
A borjúhúst lehártyázzuk és kockára, a szalonnát hasonló méretű szeletekre vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a rozmaringlevéllel és borssal ízesített olajba forgatjuk. Belekeverjük a húsdarabokat és a szalonnát, majd ... tovább
A vajat felolvasztjuk és megpezsgetjük benne a lisztet, beleöntjük a bort és az alaplevet. Körülbelül a felére beforraljuk, fűszerezzük, belekeverjük a kaprit, a leve nélkül és a tejszínnel felöntve összeforraljuk, végül a ... tovább
A bors egy részét zúzzuk durvára, majd a felhevített olajban pirítsuk pattogásik, ekkor keverjük bele a paradicsompürét és pirítsuk tovább, amíg élénk színét elveszti. Öntsük rá a konyakot és gyújtsuk meg, ha a lángok ... tovább