A zsírban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd leszűrjük és a zsírt tepsibe öntjük. A tejben megáztatott, jól kicsavart zsemlét, a kimagozott chilit, a sonkát húsdarálón ledaráljuk, ízlés szerint borsozva, esetleg sózva a ... tovább
A szőlőt, lehetőleg többfélét, megmossuk, leszárazzuk és leitatjuk. A sajtokat, a retket és a paprikát kis kockára vágjuk. A diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. A joghurtba keverjük a mézet, a mustárt és ízlés ... tovább
A padlizsánt vágjuk keresztben fél centis szeletekre, majd sózzuk be. hagyjuk pihenni fél órát és öblítsük le. Hagyjuk lecsepegni és két evőkanál olajon, a szeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára. A maradék olajat keverjük ... tovább
Egy evőkanál vajat az olajjal hevítsünk fel. Pirítsuk át benne az apróra vágott zöldségeket, az újhagyma kivételével. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet a levével együtt. Süssük össze, majd öntsük fel az alaplével és dobjuk ... tovább
A megtisztított, darabokra vágott pasztinákot, annyi zöldségalaplében, amennyi ellepi puhára főzzük. lecsöpögtetve, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve, a vajjal elkeverve pürévé törjük.
Burgonyapüré helyett bármihez ... tovább
Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, a reszelő finomabb fokán. Azonnal hozzákeverjük a tormát, hogy ne barnuljon meg. Ízlésünk szerint fűszerezzük. Behűtve tálaljuk.
Húsvéti sonka, főtt, füstölt húsok kísérője. ... tovább
A marhahúst vékony szeletekre, majd ceruzányi csíkokra vágjuk. Elkeverjük a vermuttal, a szójaszósszal és a felkarikázott fokhagymával. Félórára hidegre tesszük. Közben a hagymát, a csípős, hegyes zöldpaprikát rombusz alakú ... tovább
A bacon felével kibéleljük a diszkosz alját, elterítjük rajta a felkarikázott hagyma, paprika és paradicsom felét. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fűszerekkel. A vékonyra szelt és gyengéden kivert hús következik. Rászórjuk az ... tovább
Az alufóliával kibélelt diszkoszba vékonyra vágott füstölt szalonnát terítünk. Egy rétegben tésztát rakunk rá és megszórjuk, a kockára vágott hagyma, paprika paradicsom keverékével. Folytassuk a rétegzést, amíg a ... tovább
A lehártyázott sertéshúst vastag szeletekre vágjuk, a megtisztított burgonyát és hagymát kockára. Az olajat és a mustárt elkeverjük borssal és sóval. Összeforgatjuk a hússal, a burgonyával és hagymával. A baconnal kibélelt ... tovább