A kicsontozott csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk és borsozva, esetleg gyengén sózva, a szószok is sósak!, a felforrósított olaj felében, hirtelen átsütjük. Kivesszük és lecsepegtetjük, ha langyosra hűlt, apróra ... tovább
A megtisztított keszeget beirdaljuk és a kicsavart citromlével bedörzsölve negyed órát állni hagyjuk. Közben az ujjnyi gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk.
A halakat kívül-belül sóval, borssal meghintjük. A ... tovább
A marhahúst hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd kis kockákra aprítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és elkeverve fél órát állni hagyjuk. Ekkor hozzáadjuk a darát és az alaplevet, ezzel is pihentetjük egy fél órát, majd gombócokká ... tovább
A felforrósított vaj-olaj keveréken megpároljuk a szárával együtt karikára vágott újhagymát. Rádobjuk a felkarikázott zsenge répaféléket, a kis kockára vágott karalábét és a nagyobbra darabolt burgonyát. Az egészet kevergetve ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára vágott húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott répát és paradicsompaprikát. Megfűszerezzük és mindig csak kevés vizet ... tovább
Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk és a fehér részét átpároljuk a vajon. Felöntjük a zöldségalaplével és beledobjuk a kis kockára vágott burgonyát. Puhára főzzük, majd botmixerrel áttörjük. Ezután beletesszük a vékony ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a zöldjével együtt felkarikázott hagymát. Rádobjuk a darabokra vágott zöldségeket, a megroppantott fokhagymát, a spenótot és a zellert, szárastól. Kicsit átforgatjuk, majd felöntjük 7 deci ... tovább
A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig ... tovább
Az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket sós vízben roppanósra főzzük. lecsepegtetve félre tesszük, közben a reszelt sajt és a finomra metélt petrezselyem felét elkeverjük a tejjel, tejföllel és a négy tojással, sózzuk ... tovább
Az édesburgonya nagyját darabokra vágjuk, a többit uborkagyalun lereszeljük. Az olívaolajon a felkockázott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott chilit és a darabolt burgonyát. Jól átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal ... tovább