A felhevített olajon megpirítjuk a kókuszreszeléket, majd két perc múlva hozzákeverjük a bulgurt. Két perc kevergetés után, felöntjük hét deci vízzel. Sózzuk, borsozzuk és ha a víz felforrt, az edényt lefedve, a lángot eloltjuk. ... tovább
A pulykamellet érmékre vágjuk, majd sóvaz, borssal meghintjük. Az olaj vaj keverékét felhevítjük és a húst elősütjük rajta. Kivesszük és félretesszük. A félfőre vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, kevergetve, kis ... tovább
A felszeletelt karajt kiverjük és a hártyáit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékba dobjuk a köményt, majd ha pattogni kezd, hozzáadjuk a félkarikára ... tovább
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kenyérfűszerrel, a kovászporral összeszitált liszteket. Bedagasztjuk, a langyos, cukros vízben feloldott élesztővel. A víz mennyisége ... tovább
A burgonyát, lehetőleg nem szétfövő fajtát válasszunk, sós vízben, héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A reszelő legdurvább fokán lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát, vastag falú serpenyőben, ... tovább
Lehetőleg, kezeletlen héjú citromokat válasszunk, ha nem megy, sikáljuk le, alaposan, a citromokat mosogatószerrel és kefével. Áztassuk a citromokat forró vízbe, három-négy órát vagy tegyük a mikróba 2-3 percig, alacsony fokozatra, ... tovább
Az élesztőt 3 deci langyos vízben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel felfuttatjuk, majd a többi liszttel, a tojássárgájával, az olajjal, a borssal és a rozmaringgal tésztává gyúrjuk. Egy órát kelesztjük, majd három gombóccá ... tovább
A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább
A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább
Először a vajtéglányt készítsük el, hideg kézzel, gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj, dolgozzunk össze 40 dkg vajat 10 dkg liszttel. Formáljuk tégla alakúra és tegyük hűtőbe.
Következzen az előtészta. A megmaradt vajat és ... tovább