Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 351 találat

Zöldségmártogatós aiolival

A fokhagymát összezúzzuk, majd a tojássárgájával és a fűszerekkel elkeverjük. A kétféle olajat cseppenként hozzákeverve majonézzé verjük. A csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk. Grillvacsora elé illő előétel. ... tovább

Zöldséges-fehérboros karaj

A kivert karajt sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. Az olajban kissé elősütjük. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sütőzsiradékot tepsibe öntjük és a zöldségeket beleszórjuk. Ezeket is sózzuk, ... tovább

Zöldséges gombaleves

A felhevített olajban a finomra vágott zöldségeket átpároljuk. Rádobjuk a felszelt gombákat és azokkal is átpároljuk. Ha a levét elfőtte, a liszttel és a paprikával átpirítjuk, majd az alaplével felöntve felforraljuk, közben ... tovább

Marhacurry quinoával

A felhevített ghíben, több részletben, átsütjük a kis kockára vágott marhahúst. Félre tesszük. A zsiradékban megpirítjuk a fűszereket és mellédobjuk a finomra vágott hagymákat. Visszatesszük a marhahúst és mindig, csak kevés ... tovább

Marhacurry

A felforrósított ghiben a kis kockára vágott húst, több részletben megpirítjuk. Félretesszük a zsiradékba szórjuk a porrá tört fűszereket, majd egy perc pirítás után rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Jól ... tovább

Savanyúkáposztán sült csülök

A hátsó csülköt kicsontozzuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A kis kockára vágott szalonnát, a finomra vágott hagymával összepirítjuk, majd a rövidebb szálakra vágott káposztával, a felszeletelt ... tovább

Rápával sült, fűszeres lapocka szendvicsben

A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát és a gyömbért lereszeljük, a citrom héját és levét hozzáfacsarjuk, az őrölt fűszerekkel, az olajjal és a borral elkeverjük. A nagyobb darabokra vágott lapockával sütőzacskóba tesszük, ... tovább

Zöldségágyon sült sertésszűz

A lehártyázott sertésszüzet sóval, borssal és a kakukkfűvel bedörzsöljük. Egy evőkanál olajon körbesütjük. Letakarva félretesszük. A többi zsiradékban előpirítjuk a finomra vágott zöldségeket, majd sütőtepsibe kanalazzuk, a ... tovább

Tárlonyos csirkeaprólékleves

A csirkeaprólékot, a máj kivételével, bő vízben felforraljuk, majd csendes tűzön fél órát gyöngyöztetjük. Még az elején hozzátesszük a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a szemesborsot és sózzuk. Fél órát főzzük. ... tovább

Ukrán káposztasaláta

A gyalult káposztát, az apróra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a finomra metélt kaprot összeforgatjuk. 1 deci vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, ha feloldódott, a zöldségekre öntjük. ... tovább