Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 585 találat

Borjúcomb rebarbarával

A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk és az olajban, több részletben, pirosra sütjük. A leszálkázott, darabokra vágott rebarbarát a borban előfőzzük, majd a levével együtt a húsra öntjük, majd a mazsolát és a fűszereket ... tovább

Boros egresleves

A megtisztított egrest annyi vízben, amennyi ellepi, csipet sóval feltesszük főni. Ha puhára főtt, szitán áttörjük és a borral elkevert tejföllel és liszttel behabarjuk, mézzel édesítjük. Lehűtve tálaljuk, tejszínhabrózsákkal ... tovább

Juhtúrós újburgonya

Az újburgonyát ledörzsöljük és bő olajban pirosra sütjük. Tepsibe terítjük és ráöntjük az apróra vágott zöldfűszerekből, a juhtúróból, a tojásból és tejfölből kevert öntetet. Az keveréket borsozzuk ízlés szerint, de ... tovább

Töltött kifli

A kifliket középen félbevágjuk, a belsejüket kiszedjük. A sajtot lereszeljük, a füstölt tarját nagyon apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a sajtot, a tejfölt, a tarját, ízlés szerint sót, borsot és a szerecsendiót. ... tovább

Párizsis melegszendvics

A párizsit ledaráljuk, az előzetesen megfőzött tojást apró darabokra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz a mustárt és a piros aranyat, megfűszerezzük, majd összeforgatjuk a párizsival és tojással. A kenyeret nem túl vékony ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A maradék főtt burgonya legjobb felhasználási módja. A hozzávalókat, a kenyér kivételével mixerben összekeverjük, majd a mindkét felükön gyengén megpirított kenyerekre kenjük és felső lángon vagy grillsütőben pirosra sütjük. ... tovább

Sajtos melegszendvics

A megreszelt sajtokat keverjük össze a zúzott fokhagymával, a puha vajjal és a többi hozzávalóval. Kenjük az előzetesen gyengén megpirított kenyérszeletekre és előmelegített sütőben vagy grillsütőben süssük, amíg a sajt ... tovább

Kukoricás-sonkás tésztasaláta

A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntethez valókat és beleforgatjuk a tésztát, a sonkát és a lilahagymát tálalásig ... tovább

Pikáns tésztasaláta

A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ... tovább

Sonkás kifli

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük a liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Amíg a tészta kel elkészítjük a ... tovább