Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 115 találat

Zöldborsófőzelék

A borsót a vajon megdinsztelt, reszelt hagymán puhára párolom, ha kell, mindig, csak egy kevés vízzel engedem fel. Végül zsírjára sütöm, megszórom a liszttel és felöntöm a tejjel. Cukorral, sóval ízesítem és jól kiforralom. ... tovább

Kocsmárosné tyúklevese

A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk ... tovább

Zöldbors mártás

A bors egy részét zúzzuk durvára, majd a felhevített olajban pirítsuk pattogásik, ekkor keverjük bele a paradicsompürét és pirítsuk tovább, amíg élénk színét elveszti. Öntsük rá a konyakot és gyújtsuk meg, ha a lángok ... tovább
cimkékMártások, Meleg, Csípős, Sós

Zöldséges csirkeragu

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és besózva félretesszük. A vajban megpirítjuk a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a szeletekre vágott gombát. Rászórjuk a zsenge zöldborsót és a finomra vágott ... tovább

Csirkemell tavasziasan

A zöldborsót és a zsenge répát cukros, sós vízben, a hasáborra vágott karalábét sós, pár csepp citromlével ízesített vízben, a rózsáira szedett karfiolt sós, tejes vízben roppanósra főzzük. A csirkemellet vékony szeletekre ... tovább

Tavaszi raguleves

A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára ... tovább

Grillezett karaj epermártással

A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük és a zúzott fokhagymából, citromléből, olajból és borsból kevert pácba forgatjuk. 2-3 óra múlva grillrácson, a páccal időnként megcsepegtetve, oldalanként 10 perc alatt ... tovább

Zöldborsos epermártás

Serpenyőben barnítsuk meg a cukrot, majd öntsük fel a borral és dobjuk rá a feldarabolt epret. Törjük a zöldborsot durvára és keverjük némi sóval a mártásba. Ha az eper elveszti nyers állagát kész is van, ne főzzük szét. ... tovább

Csőben sült zöldség

A számomra szimpi zöldséget (karfiol, répa, borsó..., akár vegyesen is), sós vízben puhára főzöm, leszűröm. 1 nagy pohár tejfölbe belekeverek 2 egész tojást. Ezt a zöldségekre teszem. Majd kivajazott tepsibe öntöm, sajtot ... tovább

Zöldségpörkölt

A felforrósított vajon párolni kezdjük a finomra aprított hagymát, ha összeesett, rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, majd kissé lepirítjuk. Belekeverjük, a répához hasonló darabokra vágott cukkínit, paprikát és a ... tovább