A lencse és a barnarizs súlya főzve értendő.
Robotgépben dolgozd össze a lencsét, a zabpelyhet, a rizst, de vigyázz, ne csinálj teljesen pépet belőle, maradjon darabos! Ezután jöhet a búzacsíra, szejtánpor és a többi hozzávaló, ... tovább
a rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntjük és felforraljuk, hagyjuk, hogy a vizet beszívja és a lángot eloltva, 10 percig pihentetjük. A ricottát, a mascarponét, a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és a tejfölt simára ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. A zúzott fokhagymát és a kisebb darabokra vágott gombát belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd zsírjára sütjük. Az elhabart tojásokat ráöntjük és ... tovább
A szép húsos, bőrös hasaalja szalonnát megformázzuk, majd a bőrét leforrázzuk. Letörölgetjük, majd a bőrt bedörzsöljük az ecettel és fedetlenül, hűvös helyre tesszük másnapig. A bőr rombusz alakban bevagdossuk, de a húsig ne ... tovább
A pulykamellet kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk, majd a húsból négy egyforma szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, meghintjük sóval és törött borssal. Egy edényben a vajat a rostély mellé, a melegre állítjuk, és hagyjuk ... tovább
A friss, puhább paradicsomot áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zellerzöldet és a zöldpetrezselymet. Sóval, cukorral, ecettel, őrölt mustármaggal, törött borssal és szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre ... tovább
A zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a borsot elkeverjük az olajjal. A csirkét a mellére fektetjük és a hátát végigvágjuk. A csontot kiszedjük, lehetőleg a két combcsontot is, majd kissé kiverjük, hogy lapos legyen. nem baj, ha a ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A liszteket és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával (kb. ... tovább
Az élesztőt 1 dl langyos, mézes vízben felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk és a sóval összekeverjük. A felfutott élesztőt hozzáöntjük és a szükséges tejjel közepes keménységű tésztát gyúrunk. 50-60 percig letakarva, meleg ... tovább
A szőlőt, lehetőleg többfélét, megmossuk, leszárazzuk és leitatjuk. A sajtokat, a retket és a paprikát kis kockára vágjuk. A diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. A joghurtba keverjük a mézet, a mustárt és ízlés ... tovább