Az egyik tojást szétválasztjuk és a fehérjét félre tesszük. 2 deci langyos tejben elkeverünk egy teáskanálnyi cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk és a tojással, a tojássárgájával, a cukorral és a sóval dagasztani kezdjük. ... tovább
Tisztítsuk meg a tojásokat, akár híg fertőtlenítős oldattal is áttörölhetjük a héjukat, de utána, bő vízzel öblítsük le. Forraljunk fel, annyi vizet, amennyi a tojásokat bőven ellepi. Tehetünk bele egy kanál sót és pár csepp ... tovább
A lapockát vágjuk tenyérnyi darabokra. Borssal, sóval fűszerezzük és tegyük tepsibe vagy sütőedénybe, a zsírral együtt. A fokhagymával és a feldarabolt hagymával forgassuk össze, közben szórjuk meg a fűszerekkel. Deci vizet ... tovább
A lapockát daráljuk finomra. Az őrölt fűszereket keverjük el másfél deci vízben és dolgozzuk a darált húshoz. A szokásos módon töltsük sertésbélbe. Ha friss sütésre szánjuk, abáljuk háromnegyed, ha füstölni akarjuk, egy ... tovább
A finomra vágott hagymát és fűszereket, a majonézzel és a tejföllel elkeverjük. A borral hígítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát. Lehűtve tálaljuk, sült vagy pirított húsok mellé tálaljuk. ... tovább
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a meglehetősen ragacsos masszát, egy kisebb tepsibe nyomkodjuk. Ráöntjük a tölteléket, ne ijedjünk meg, hogy kissé hígnak tűnik. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig ... tovább
A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát megpirítjuk. átsütjük rajta a kis kockára szelt combot. fedő alatt félpuhára pároljuk, közben fűszerezzük. A gombát hozzáadva rövid lére sütjük. A negyedekre vágott májjal, a ... tovább
A burgonyát és a zellert sóval, borssal és a babérral ízesített vízben puhára főzzük. A héjától megtisztítva vékony karikára vágjuk, a zellert vékony csíkokra metéljük. Majd a finomra vágott hagymával, tálba rétegezzük és ... tovább
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk vagy zöldséggyalun legyaluljuk. Ízlés szerint hagyjuk nyersen vagy forrásban lévő, sós vízben főzzük egy-két percig. Ekkor lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Keverjük össze az öntet ... tovább
A lilahagymát és a fokhagymát lereszeljük. A tonhalat lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét. A többi hozzávalóval elkeverve finomra törjük. Tálalás előtt két órát hűtőben pihentetjük.Friss ... tovább