Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel előtt
(794 db)

Tonhalkrémes miniszendvics

A tonhalat lecsepegtetjük, sóval, borssal és a majonézzel elkeverjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk A pirítóst pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd köröket vajjal megkenjük és a lecsepegtetett tonhalból és majonézből kevert ... tovább

Tormás malacaprólékleves

A malachúst, a karajcsontot, a tüdőt, a nyelvet, a szívet, a körmöt és malacfarkat felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a fűszereket, a felkockázott zöldségeket és puhára főzzük. Leszűrjük és a lében puhára főzzük a ... tovább

Tormás sonkatekercs

A tormát finomra reszeljük, majd forró vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük és félre tesszük. A vajat felforrósítjuk és a lisztet megpezsgetjük benne, a tejszínt ráöntjük, elkeverjük és a tojássárgáját, meg a tormát beletéve ... tovább

Tormás-sajtkrémes cékla

A megmosott céklát megsózzuk és alufóliába tekerjük. 180 fokos sütőben egy órát sütjük. Meghámozzuk és hasábokra vágjuk. A krémsajtot, a tejfölt és a tormát elkeverjük, sóval, borssal, citromlével és kevés cukorral ... tovább

Török spenótsaláta

A joghurtot tüllel bélelt szitába öntjük és fél órát csepegtetjük. Így a török-görög joghurthoz hasonló textúrát érünk el, persze vehetjük az eredetit is, de sokkal drágább. A joghurtot ízesítsük a zúzott fokhagymával, ... tovább

Tortilla chips

A fűszereket a lime levével keverjük el. A tortillákat kenjük be a fűszeres lével, majd hagyjuk szikkadni fél órát. Vágjuk hat cikkbe és terítsük olajjal megszórt, sütőpapírral bélelt tepsibe. 190 fokra előmelegített sütőben ... tovább

Toszkán sajtnyárs

A recepthez toscanai szalámit esetleg mortadellát használjunk. A magyar téliszalámi túl domináns, elnyomná az ízeket. a szalámit és a sajtot vágjuk, olajbogyónyi darabokra, majd a hozzávalókat fűzzük fogpiszkálóra. Permetezzük ... tovább

Toszkán zöldséges kenyérleves

A babot áztassuk egy éjszakán át. másnap friss vízzel leöntve, megsózva főzzük félpuhára. Közben 3 evőkanál olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, zellert és sárgarépát. Öntsük hozzá a babot, a levével együtt, ... tovább

Trák mártogatós fetával

A zöldpaprikát, a hegyes, erős az igazi, az olaj felében átsütjük, majd a bőrét lehúzzuk. Kimagozva, kicsumázva, a maradék olajjal és a finomra vagdalt petrezselyemmel elkeverjük a feta sajttal. Ha szükséges olívaolajat, még ... tovább

Tüdőstáska

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. A megfőzött tüdőt ledaráljuk, a hagymára dobjuk és összepirítjuk. Sóval, őrölt borssal, majoránnával és babérlevélporral ízesítjük. Hagyjuk kihűlni, majd ... tovább