Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel
(1395 db)

Aszalt szilvás pulykamell vörösboros mártásban

A vörösborban félpuhára főzzük az aszalt szilvát, majd lecsepegtetve, félre tesszük. A pulykamellszeleteket gyengéden kiverjük, sóval, borssal meghintjük és az egyik szélükre téve az aszalt szilvát feltekerjük. Körbekötjük vagy ... tovább

Aszalt szilvás pulykamellrolád

A borban az aszalt szilvát megpárolom, majd kimagozom. A pulykamellszeleteket kissé megveregetem és ételízesítővel, kakukkfűvel megszórom. A hússzeletekre egy szelet sajtot fektetek, a közepére 6 szem aszalt szilvát rakok, majd az ... tovább

Ázsiai narancsos chilis csirke

A csirkemellfilét vékony csíkokra vágtam, de bármilyen filézett húst lehet használni, sőt nagyon finom sertéshúsból is, sóztam és borsoztam. A sóból csak pici kell, hiszen a szójaszósz is elég sós. A páchoz a szójaszószt, a ... tovább

Babgulyás dupla babbbal

A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább

Babos tarja currys árpagyönggyel

A sózott, borsozott tarjaszeleteket, a felhevített zsírban elősütjük és félretesszük. A zsiradékban a hagymát és fokhagymát megpirítjuk. A tarját visszatéve, összepároljuk, a borral felöntjük, szükség szerint kevés vízzel ... tovább

Babos, csirkemelles tészta

A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. ... tovább

Babos-gombás-virslis töltött tök

A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és ... tovább

Babos-paradicsomos fusili kolbásszal

Két evőkanál olajban pároljuk meg a finomra vágott fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Adjuk hozzá a bort és sózzuk, borsozzuk meg. Nagy lángon forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor öntsük ... tovább

Baconba tekert, grillezett csirkemell

A fokhagymát lereszeljük és, az olaj felével, a paprikával, sóval, borssal ízesítve páccá keverjük. A kifilézett csirkemellet lapjában, majd hosszában félbevágjuk. A páccal bekenjük és fél órára félretesszük. Szorosan a bacon ... tovább

Baconbe göngyölt csirkemell

A csirkemellet kétujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajba keverjük a sót, a zúzott fokhagymát, a borsot és a letépett rozmaringlevélkéket. A masszával bedörzsöljük a húsokat, majd a vékony baconszeletekbe göngyöljük és ... tovább