Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Grillpác zöldségekhez

A pác hozzávalóit elkeverjük, majd az előkészített zöldségekre öntjük. ... tovább

Grilltarja burgonyapürével és majonézes lilahagymával

A fűszereket , a só kivételével porrá törjük. Az olajjal elkeverjük és a tenyerünkkel kinyomkodott tarjaszeletekre kenjük. 3-4 órát, de lehet egy éjszakán át, a hűtőben pácoljuk. Szobahőmérsékletőre engedjük, majd közepes ... tovább

Grilltarja sütőtökös savanyúkáposztával

A kicsontozott tarjaszeleteket a bors, mustár, olaj keverékkel bekenjük és a felszeletelt hagymákkal rétegezve dobozba tesszük. Néhányszor átforgatva, egy éjszakát pihentetjük. Szobahőmérsékletve engedve, a pácot lekotorva kezdjük, ... tovább

Grízes tészta

A felhevített olajban a darát, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Másfél deci vízzel részletekben felöntve tovább kevergetjük, közben sózzuk. Fedő alatt duzzadni hagyjuk. Időnként átkeverjük. Végül a főtt ... tovább

Grízleves kolbásszal

A zsíron a darát barnára pirítjuk, liternyi vízzel felöntjük, a vékonyra karikázott kolbászt belefőzzük. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, pirospaprikával és borssal elkeverjük, majd a levesbe habarjuk. Finomra metélt petrezselyemmel ... tovább

Grúz almás céklasaláta

A céklát és a zellert meghámozzuk és nyersen, a reszelő durva fokán lereszeljük. Egy evőkanál mézzel, a citrom levével és sóval, borssal ízesítve félretesszük pihenni, legalább egy éjszakára. Másnap, a diót szárazon ... tovább

Gubakifli

2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk ki ne fusson. Majd az olajat és a maradék tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a sót és a lisztet hozzákeverve, ... tovább

Gulyás macskajajra

A felhevített zsíron a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük és addig sütjük rajta a kockára vágott marhahúst, amíg színt kap. Rádobjuk a lereszelt zöldségeket, ... tovább

Gyömbéres alma salsa

A meghámozott almát és vöröshagymát finomra vágjuk, majd rácsavarjuk a citrom levét.Hozzákeverjük a lereszelt friss gyömbért és a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk, majd jól lehűtve tálaljuk. Grillezett baromfi mellé adhatjuk. ... tovább

Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban

A tejben megáztatott zsemlét, a darált húst, a finomra vágott chilit és korianderzöldet megfűszerezve gyúrjuk sima masszává. Formáljunk diónyi gombócokat és kevés olajban körös-körül süssük aranybarnára. Lecsepegtetve tegyük ... tovább