Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Sörözés, borozás
(1089 db)

Zöld curry a tenger gyümölcseivel

A kókusztejbe keverjük bele a darabokra vágott chilit, hagymát, és fokhagymát, tegyük hozzá a megőrölt fűszermagokat és a többi ízesítőt, a bazsalikom, a citromfű és limelevél kivételével, majd botmixerrel zúzzuk össze. A ... tovább

Zöldbab saláta, hagymával

A zsenge zöldbab szárát levágjuk és sóval, az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel és a babérral ízesített vízben, roppanósra főzzük. Leszűrjük, de a levét ne öntsük ki és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne puhuljon tovább. ... tovább

Zöldbabos quiche

A lisztet és a vajat a sóval és a tojássárgájákat, késes robotgépben keverjük el, majd a tejföllel dagasszuk tésztává, hűtőben, hagyjuk két órát pihenni. A pihentetett tésztát sütőpapíron nyújtsuk kerekre, szurkáljuk meg, ... tovább

Zöldbabos sertéslapocka

A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát átsütjük rajta. Beleszórva a kockára vágott húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Fűszerezzük és kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon félpuhára ... tovább

Zöldbabos tarja diszkoszban

A vékonyra szeletelt szalonna felével borítsuk be az alufóliával bélelt diszkosz alját. Rétegezzük rá a vékonyra szelt burgonya és az ujjnyira vágott zöldbab felét. Öntsük rá a a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ... tovább

Zöldbabos tonhal saláta

A zöldbabot sós, fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósan puhára, majd hagyjuk lecsepegtetve kihűlni. A lilahagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, a salátát laskára, a koktélparadicsomot félbe-negyedekbe. A ... tovább

Zöldborsos marharagu

A felhevített olajba öntjük a paradicsompürét és addig kevergetjük, amíg barnulni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a félfőre szelt hagymát, a kis darabokra vágott húst és fehéredésig sütjük. Ekkor kis lángon, fedő alatt pároljuk ... tovább

Zöldborsós, zsályás marhatokány

a finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, rádobjuk a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst és nagy lángon lepirítjuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és ráöntjük a bort. Csendes tűzön ... tovább

Zöldborsós-mentás pulykaragu

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott pulykacombot és lepirítjuk. Közben a zúzott fokhagymával ízesítjük. Felöntjük a borral, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon, ... tovább

Zöldborsóstészta sajttal

A vaj olaj keveréken megpároljuk a finomra vágott hagymát. Belekeverjük a mirelit borsót és felengedésig pároljuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés alaplével felöntve puhára pároljuk. A rusztikusra ... tovább