Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Teaparti
(516 db)

Ánizsos perecek

A lisztet összeforgatjuk a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és az ánizsmaggal. A vajjal morzsalékosra dolgozzuk és a két tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Ceruzányi darabokat formálunk és pereccé alakítjuk. Porcukorral meghintve ... tovább

Aranygaluska

A lisztből, a vajból egy evőkanálnyit, a cukorból egy mokkáskanálnyit elveszünk. A felforrósított rumot ráöntjük a mazsolára és időnként megkeverve állni hagyjuk. a meglangyosított tejben elkeverjük a mokkáskanálnyi cukrot és ... tovább

Aszalt meggyes, csokoládés kalács

A tejet meglangyosítjuk, majd az édesítőt elkeverjük 2 dl tejben fontos, hogy teljesen feloldódjon benne. 1 dl tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és meleg helyen 10-15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy tálban a sóval összekeverjük. ... tovább

Aszalt szilvás banánkenyér

A lisztből és a vajból elveszünk egy keveset, majd a kevés liszttel az apróra vágott aszalt szilvát összeforgatjuk. Némi vajjal, kikenjük a sütőedényt és liszttel meghintjük. A héjas mandulát, liszt finomságúra daráljuk, ... tovább

Babos-mustáros tiroli rétes

A tésztát előírás szerint hagyjuk felengedni, de használhatunk nem mélyfagyasztott vagy saját készítésű vajastésztát is. A bacont kis lángon átpirítjuk, ha nagyon húsos, tehetünk alá kanálnyi olajat. Ha kisült, de még nem ... tovább

Babpüré

Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy ... tovább

Baconba tekert zöldbab

Az alaplét felforraljuk a felvágott citrommal, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A végeitől megfosztott zsenge babot egy percig forraljuk a lében, majd jeges vízbe tesszük. Lecsepegtetjük és vastag ujjnyi kötegekben a baconba ... tovább

Baconos cukkinikrém

Az apróra kockázott bacont a felhevített olajon szárazra sütjük, majd szűrőkanállal kiszedve félre tesszük. A zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk és a felkockázott cukkínit átpároljuk benne. A zúzott fokhagymával, a ... tovább

Baconos krokett

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő zsírjára sütjük a felkockázott bacont. A zsírját leöntjük és másra használjuk fel. A langyosra hűlt burgonyát ... tovább

Baconos pogácsa

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, ízlés szerinti sóval és borssal, majd elmorzsoljuk a vajjal. Részletekben hozzáadva a tejfölt közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd fóliába tekerve, hűtőben fél órát pihentetjük. ... tovább