Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Csőben sült
(1066 db)

Karácsonyi fahéjtorta

A lisztet elmorzsoljuk egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egy kikent, sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. A 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig ... tovább

Karácsonyi fatörzs

A cukrot a tojássárgájával és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kakaóval átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát akkora, sütőpapírral kibélelt ... tovább

Karácsonyi mézes

A hozzávalókat összekeverjük, kinyújtjuk, formákkal szaggatjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Tetejét tojással lekenjük és színes, díszítő cukorreszelékkel díszítjük. ... tovább

Karácsonyi omlós perec

A lisztet, a hideg vajat, a sót és a cukrot késes keverőben összedolgozzuk, majd a tolással és a mandulaaromával tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az ételfestéket. Hűtőben, ... tovább

Karácsonyi stollni

Az élesztőt a langyos tejben egy teáskanál cukorral elkeverjük. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejben felfutott élesztőt, a porcukrot, a sót és simára dagasztjuk. Negyedórányi pihentetés után beledolgozzuk a ... tovább

Karácsonyi töltött pulyka

A pulykát gondosan megtisztítjuk és két nappal sütés előtt besózzuk. A betöltés előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. A vajban a felkockázott liba és a pulyka máját megsütjük, a gombával együtt, majd a kapribogyóval ... tovább

Karácsonyi töltött pulyka az angio kedvére

A szobameleg vajat elkeverem sóval, borssal, kakukkfűvel és a pulyka fellazított bőre alá masszírozom. A bőrétől megszabadított kolbászt, a gesztenyemassszát (nem édeset!!) elkeverem a tejbe áztatott és kacsavart zsemlével és a ... tovább

Karalábés-pulykás rétes

2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára ... tovább

Karamellizált szilváspite

A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport tegyük késes robotgépbe, majd keverjük át. Adjuk hozzá a vajat és keverjük morzsásra. Beletéve a két tojássárgáját dolgozzuk tésztává. Gyúrjunk belőle gombócot és fóliába tekerve, ... tovább

Karfiolszendvics

A megtisztított hagymát és a karfiolt késes aprítóban finomra vágjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, annyi lisztet adjunk hozzá, hogy galuskatésztánál kicsit sűrűbb legyen. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, kevés zsiradékkal ... tovább