A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk és a levelek többi részét vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a sóval és néhányszor megnyomkodva, húsz percig állni hagyjuk. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a mézből ... tovább
A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat kockára vágjuk. Hozzáadjuk finomra aprított hagymát. A mangót félbe vágjuk, magját kiszedjük és meghámozzuk, szintén kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Ráfacsarjuk ... tovább
A marcipánmasszát fél centi vastagra nyújtjuk, majd 3 centis kockára vágjuk. A mogyorót enyhén megpirítjuk és durvára törjük. Egy részét tegyük félre a díszítéshez. A marcipánlapokat kenjük meg a mogyorókrémmel, szórjuk meg ... tovább
A háztartási keksz felét lereszeljük, a másik felét ledaráljuk, a kakaóval, az olvasztott vajjal, a porcukorral és a rummal tésztává gyúrjuk. A kinyújtott marcipánra simítjuk és tekerccsé göngyöljük.
Kihűtve szeleteljük.
... tovább
A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A ... tovább
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat a vajjal, sütőálló serpenyőben, majd szórjuk rá a kockára vágott hagymát és a cukrot. Kevergetve pároljuk húsz percig, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott húst. Szórjuk rá a kakukkfüvet ... tovább
Nagyszerű felhasználása a levesben főtt marhahúsnak. A marhahúst, a céklát és a zellert vékony csíkokra vágjuk. A zellert csipetnyi sóval, cukorral és citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk. Két percig főzzük, ... tovább
A mustárba keverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és a finomra metélt kaprot. Megkenjük a rozscipóból vágott szeleteket, majd ráterítjük a félangolosra sütött, hajszálvékonyra szelt hátszínt. Megkenjük a majonézzel és ... tovább
A felszeletelt, besózott halat a szokott módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Kihűlés után, egy üveg tálba a karikára vágott hagymával lerétegezzük. Liternyi vizet forralunk, a cukorral, a sóval és a fűszerekkel 5 percig ... tovább
Az olajból , a mustárból, az ecetből, só és bors hozzáadásával öntetet keverünk. Beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott retket és a finomra vágott hagymát. 20 perc érlelés után, előételként kínáljuk. ... tovább