A ribizlit leszemezünk, de 6 szép fürtöt félreteszünk. Turmixgépben pépesítjük és a cukor felével elkeverve felmelegítjük és belekeverjük a kevés hideg vízben elkevert zselatinport, a zselatin oldódásig kevergetve forraljuk. A ... tovább
A megsült piskótát két egyforma lapra vágjuk és az egyik lapot folpackkal kibélelt tepsibe fektetjük. Amíg a piskóta sül, a tejből és a darából tejbegrízt főzünk, hagyjuk kihűlni. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral ... tovább
A cukor felével fehéredésig keverjük a tojások sárgáját, majd a mézet, a citromhéjat és a fahéjat is hozzáadjuk. A zsemlemorzsát a darált mákkal összeszitáljuk. A többi cukorral és a csipetnyi sóval kemény habbá verjük a ... tovább
A kétszersültet reszeljük le, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, a tojásokat, a cukrot, az őrölt mogyorót és keverjük össze. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített ... tovább
A rákot, a zöldborsót és a rizst főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A zöldségeket vágjuk apróra, a újhagymát zöldjével együtt. A majonézből, a fehérborral, citromlével, sóval, borssal ízesítve keverjünk mártást, Az összes ... tovább
A gondosan megtisztított spenótot és a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát átforgatjuk a forró olajon, majd hozzáadjuk a rizst és a finomra vagdalt kaprot. Felöntjük pohárnyi vízzel, sóval és citromlével ízesítve 25 ... tovább
a rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntjük és felforraljuk, hagyjuk, hogy a vizet beszívja és a lángot eloltva, 10 percig pihentetjük. A ricottát, a mascarponét, a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és a tejfölt simára ... tovább
A rizst puhára főzzük, lehűtjük. A pórét megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Leforrázzuk és lecsöpögtetjük. A mandarin és az ananász levét leöntjük. Az ananász levét felfogjuk, apróra feldaraboljuk.
A majonézbe ... tovább
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és a sáfrányt, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban beleöntjük a darát. Takarékon, tovább kevergetve, 2 percig főzzük. Ekkor a lángot lekapcsolva hozzádolgozzuk a cukrot és a ... tovább
Az olaszok egy cannolicchietti nevő tésztát (kis gyűrű tészta, egyfajta levestészta) használnak. A paradicsomok tetejét levágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A belsejüket kevés sóval meghintve lefordítva hagyjuk a felesleges levet ... tovább