A baguetteket keresztben, majd lapjában félbe vágjuk. Az alsó részt vajjal megkenjük, ráterítjük a szalámiszeleteket és a felkarikázott keménytojást. A paprikalekvárt és a remuládot elkeverjük, majd eloszlatjuk a szendvicseken. ... tovább
A hozzávalókat botmixer poharába öntjük és habosra keverjük. Behűtjük és 2-3 órát érleljük. Ezt a meglehetősen sós kencét répa, karalábé vagy zellerszár rudakkal, keksszel vagy vajas pirítóssal tálaljuk.
Bor vagy ... tovább
A szardínia olaját leöntjük. A halhúst a finomra vágott főtt tojással, hagymával és a fűszerekkel krémesre keverjük. A megpirított kenyérszeletekre kenve tálaljuk. Paradicsom és citromgerezdeket adunk mellé. ... tovább
A szardínia olaját, az olívaolajat a citrom kicsavart levével és a mustárral habosra keverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. A darabokra tördelt halhúst, a salátamixet és a ribizlit beleforgatjuk. Közvetlenül tálalás előtt ... tovább
A pulykamellet puhára pároljuk, és kihűtjük. A cikóriát leveleire szedjük és enyhén sós, almaecetes vízbe beáztatjuk - erre azért van szükség, mert az ecetes víz elveszi a cikória jellegzetesen kesernyés-savanykás ... tovább
Az apró kockára vágott szarvashúst elkeverjük a fűszerekkel, a só kivételével, majd leöntjük a borral. Egy éjszakán át, hideg helyen pihentetjük. A finomra vagdalt vöröshagymát, a gyengén megsütött baconnal összepirítjuk, majd ... tovább
Ehhez recepthez a tészta kétszeresét készítsük el. Majd béleljünk ki vele egy püspökkenyér formát, úgy, hogy a szélén jócskán túllógjon. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, keverjük bele a zúzott ... tovább
A jégcsapretket almareszelőn lereszeljük és a tányérokon elterítjük. Mellékanalazzuk a gyümbért és a tetejére remdezzük, a hajszálvékonyra szeletelt halat. A szósz összetevőit elkeverjük és külön tálkában kínáljuk hozzá. ... tovább
A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, ... tovább
A kókusztejet a vaníliakivonattal és a cukorral felforraljuk. A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodva a kókusztejhez adjuk. Belekeverjük a tejfölt és óvatosan hozzáforgatjuk a szedret. Kelyhekbe kanalazzuk és hűtőben megdermesztjük. ... tovább