Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Hideg
(779 db)

Zöldbabos répasaláta

A zöldbabot sóval, néhány szem borssal, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra fűzzük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább és ujjnyi darabokra vágjuk. A répát és az almát vékony csíkokra ... tovább

Zöldbabos tonhal saláta

A zöldbabot sós, fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósan puhára, majd hagyjuk lecsepegtetve kihűlni. A lilahagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, a salátát laskára, a koktélparadicsomot félbe-negyedekbe. A ... tovább

Zöldbabos zöldsaláta vinegrettel

A zöldbabot feldaraboljuk és sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát félkarikára, a paradicsomot félbe vagy negyedbe, a radicchiót szeletekre vágjuk. Kézzel összekeverjük a ... tovább

Zöldbabsaláta

A zöldbabot sós vízben roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Amíg teljesen kihűl az öntethet valókat a zúzott fokhagymával összekeverjük és az új- és metélőhagymát finomra vágjuk. Az összes hozzávalót jól ... tovább

Zöldbabsaláta olívával

Sós vízben főzzük tíz percig a babért, a fokhagymát, pár szem egészborssal, majd a fűszereket halásszuk ki és a megtisztított, feldarabolt főzzük a lében roppanósra. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel, hogy ne puhuljon ... tovább

Zöldbabsaláta paradicsommal

A megtisztított és feldarabolt babot sóval, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikára, a paradicsomot magozzuk ki és ... tovább

Zöldborsópüré ropogós baconnal

A zöldborsót csipet cukorral és sóval ízesített vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Néhány szép mentalevelet félreteszünk, a díszítéshez, a többit a botmixer poharába dobjuk, hozzáadjuk a ... tovább

Zöldcitromos túrótorta

Az olvasztott vajat elkeverjük a darált keksszel és egy tortaformába öntjük, elegyengetjük kissé, majd lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém. A túrót áttörjük és simára keverjük a joghurttal és porcukorral. ... tovább

Zöldparadicsom lekvár

A kicsumázott, felkockázott zöldparadicsomot forralni kezdjük. Rászórjuk a citrom lereszelt héját és a levét belefacsarjuk, belekeverjük a sót, a vanília kivonatot, majd a reszelt gyömbért hozzáadva, átzubogtatjuk. Hagyjuk ... tovább

Zöldsaláta avokádóval

A zsenge cukkinit uborkagyalun felszeleteljük, kevés sóval összekeverjük és néha átforgatva, 20 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt, az összezúzott fokhagymából, az olajból, a lime levéből és borsból öntet keverünk. A ... tovább