Spenótkrokett
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 késhegynyi
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 8 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 50 dkg
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A spenótot megpároljuk, lecsöpögtetjük és áttörjük. A felforrósított vajba megpezsgetjük a lisztet és felöntjük a tejjel, simára keverjük és addig főzzük amíg az edény falától elválik. Belekeverjük a spenótot fűszerezzük és pár percig még főzzük. Langyosra hűtjük és egyenként belekeverjük a tojásokat. Ujjnyi rudakká formázzuk és ha teljesen kihűlt lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázva, középforró olajban aranybarnára sütjük.
Lecsepegtetve, fokhagymás majonézzel és burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)