Használhatunk hozzá bármilyen húsos maradék csontot, félretett csirkeszárnyvéget, csirkemellcsontot. Daraboljuk fel a zöldségeket, majd a csonttal együtt permetezzük meg az olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és ... tovább
A marcipánból formáljunk kis diónyi golyókat, majd forgassuk a grillázs törmelékbe. A tetejükre nyomjunk egy-egy kimagozott rumos meggyet. Jól behűtve tálaljuk. Kissé tömény, de pompás édesség. ... tovább
15 dkg cukrot egy teáskanál vízzel serpenyőbe teszünk és megkaramellizáljuk. Egy-egy teáskanálnyit a felfújt vagy parféformák aljára csurgatunk és hagyjuk kihűlni. A többi karamellbe belekeverjük a durvára vágott diót, majd ... tovább
A burgonyát olajjal megpermetezzük és sóval behintjük. Alufóliába tekerjük és 30 percig sütjük. Kibontjuk, majd ismételve a kenést és a sóval szórást, még negyed órát sütjük. Készíthetjük 15 percig előfőzött krumpliból ... tovább
A grillcsirkét kicsontozzuk és bőröstül apró kockára vágjuk. Természetesen használhatunk, egyéb csirkemaradékot is. A jégsalátát felkockázzuk, a retket és az uborkát apró csíkokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük és az ... tovább
2 réteg alufóliából négy lapot készítünk. Elosztjuk rajtuk a megtisztított spárgát, megszórjuk sóval, borssal, egy csipet cukorral, majd rákenjük a vajat és lezárjuk a fóliát, a szélét többször visszahajtva. A utolsó rész ... tovább
Az érlelt bélszínt lehártyázzuk és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Frissen őrölt borssal és mustárral alaposan bedörzsöljük, rádobunk néhány ágacska rozmaringot és olajjal leöntve, hűtőben érleljük legalább egy napig. Sütés ... tovább
Ez az étel, csak fedeles grillsütőben készíthető és számítsunk rá, hogy a parazsat is pótolnunk kell.
A citromot szeleteljük vékonyra, a rozmaringágról húzzuk le a leveleket és kakukkfűvel és fahéjrúddal együtt keverjük a ... tovább
A cikóriát és az édesköményt hosszában kettévágjuk. Kevés olajjal megkenve, magasabbra emelt grillrácson megsütjük. Tálba tesszük és meghintjük a finomra vágott lilahagymával, majd leöntjük, a többi hozzávalóból készült ... tovább
A húst fazékba tesszük és mellédobjuk a fűszereket, ráöntjük a bort és a szójaszószt. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, a levét kevés forró vízzel pótolhatjuk. ... tovább