A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A kandírozott narancshéjat kis darabokra vágjuk. Végül a vajjal, a cukorral és a tejszínnel elkeverve, majdnem forrpontig hevítjük. Végül hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük. ... tovább
A sertésszüzet, hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, majd a nyílást fakanál nyelével kitágítjuk. A kis kockára szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt vegyük ki. A töltelékhez daraboljuk fel a mozzarellát, a sonkát, majd a ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, majd zsírjára sütjük rajta, a kis kockára vágott, gombát. Közben a kakukkfűvel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd ... tovább
A muskotályos fehérbort felére beforraljuk, majd beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott őszibarackot, az akácvirágot és 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, valamint a befőzőcukrot és még 3-4 percig forraljuk. Tiszta üvegekbe ... tovább
A csirkemellet lebőrözzük és kifilézzük. A csirkehúst és a burgonyát kockára vágjuk. A húskockákat sózzuk, borsozzuk és kevés olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A megmaradt sütőzsiradékban átpirítjuk a ... tovább
A faggyútól tisztítsuk meg a bordákat. A citrom héját reszeljük le és dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemmel, a morzsával , a mustárral valamint kevés borssal. A bordák mindkét oldalát csepegtessük ... tovább
A karajt gyengéden verjük ki, majd sóval és borssal hintsük meg és vékonyan kenjük meg mustárral. 15 deka lisztből, a tojásból és a tejből, kevés sóval, keverjünk palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát. A húst forgassuk ... tovább
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét lehúzzuk. A félretett részt, mélyhűtőbe tesszük, később, levesnek használjuk el. Serpenyőben az olajat felhevítjük, majd, a mustárral bekent, sózott, borsozott húsok mindkét oldalát ... tovább
A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük, egy kisebb tálban.
Egy serpenyőt előveszünk, olyat, amely később a sütőben ... tovább
A harcsafilét sózzuk be és hagyjuk állni fél órát. Töröljük, papírkendővel, szárazra, majd mártsuk meg a mustárral, sóval és borssal elkevert tojásban. forgassuk meg a burgonyapehelyben. Ha vastagabb és ropogósabb panírt ... tovább