A burgonyát gyaluljuk vagy vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. Öblítsük le vízben, majd konyharuhába tekerve szárítsuk le. Bő, középforró olajban, kis adagokban, kevergetve süssük aranybarnára. Jól csepegtessük le a felesleges olajat. ... tovább
A kockacukrot tegyük lábasba és öntsünk rá 3 deci vizet, forraljuk fel és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 8 percig. Érdemes kockacukrot használni, kellően tiszta, gyakorlatilag nem lesz habja. Vékony drótból hajlított hurkot ... tovább
A babot bő vízben egy éjszakát áztatjuk. Majd friss vízben sóval, borssal, babérral és szemes borssal ízesítve, majdnem puhára főzzük. A vékonyra szeletelt kolozsvári szalonnát zsírjára sütjük Belekeverjük a finomra vágott ... tovább
A lencsét kiválogatjuk és előző este beáztatjuk. A szalonnát fölszeleteljük, jó húsos fajtát válasszunk, a szélét bevagdossuk, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a nagy kockára hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a ... tovább
A bacont a felhevített olajban szárazra sütjük, majd lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban a kis kockára vágott répát, tököt és angolszalonnát átpirítjuk, ha megpirult felöntjük a zöldségalaplével és puhára ... tovább
A filézett pulykamellet sűrűn megtűzdelem a hosszú csíkokra vagdalt füstölt szalonna felével és a megtisztított fokhagymagerezdekkel.
A megmaradt szalonna apróra vágott darabkáit alufóliára teszem, ráfektetem a kívülről ... tovább
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés olajban megfuttatjuk. Rászórjuk a finomra vágott hagymát, és az egészet aranybarnára pirítjuk. Ezen a hagymás szalonnán pároljuk meg a felaprított zöldségeket, és ha már félpuhák, ... tovább
A felkockázott szalonnát serpenyőben ízlésünk szerint kisütjük. A pörcöt kivesszük a zsírból és a félkarikára vágott hagymát megpároljuk benne. A tojásokat sóval, borssal felverjük. A kisült szalonnát a serpenyőbe ... tovább
A bacont kockára vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékban megpirítjuk a gombát, sóval és a gombaporral meghintve. Félretesszük hűlni. A kétféle lisztet borssal és sóval ... tovább
A gyöngytyúk mellhúsából négy egyforma nagyságú szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, és spékelőtű segítségével mindegyik hússzeletbe két-két vékony szalonnacsíkot húzunk. Ezután a melleket megsózzuk, és megszórjuk ... tovább