A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, majd a felhevített vajon átpároljuk. Felöntjük liternyi vízzel, sóval, kevés borssal ízesítjük és félpuhára főzzük. Beledobjuk a zöldborsót, majd öt perc múlva beleszaggatjuk a ... tovább
A felforrósított vaj-olaj keveréken megpároljuk a szárával együtt karikára vágott újhagymát. Rádobjuk a felkarikázott zsenge répaféléket, a kis kockára vágott karalábét és a nagyobbra darabolt burgonyát. Az egészet kevergetve ... tovább
A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, sót és borsot. A hússzeleteket
egyenként, egymásra borítva rakjuk a tejbe. 2-3 napig érleljük, naponta megfordítjuk, hogy a fűszeres tej egyenletesen érje mindenütt. ... tovább
A sütést megelőző este a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és fólia alatt gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük és a zúzott fokhagymával elkevert tejet ráöntjük. Eligazgatjuk, hogy a tej mindenhol érje a ... tovább
A tejbe belereszeljük a fokhagymát és belekeverjük a borsot és a sót. Ráöntjük a filézett csirke vagy pulykamellszeletekre. A tej mindenképpen lepje el a húst.
Néhányszor megforgatva egy éjszakán át hagyjuk pihenni, de lehet 1-2 ... tovább
Egy tűzálló tálat a zsírral kikenünk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tálba öntjük. A forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A felmelegített, szükség esetén ... tovább
A megtisztított busát beirdaljuk, majd a fűszerekből és egy evőkanál olajból készült pasztával kívül-belül bedörzsöljük. Egy éjszakát hagyjuk, a hűtőben, állni. Másnap öntsünk olajat egy lefedhető sütőedénybe, a hal ... tovább
A vajat olvasszuk fel és öntsük egy tepsibe. A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a tojásokkal. Forgassuk össze a burgonyával és simítsuk a tepsibe. Hintsük meg a tetejét az apróra vágott ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felkockázott burgonyát belekeverve üvegesedésig sütjük. Hozzáforgatjuk a karikára szelt kolbászt és két perc pirítás után felöntjük bő liternyi vízzel. Sózva, ... tovább
A csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük. A levét is megőrizzük. A babot is beáztatjuk, a csülökkel egy időben, de külön tálban.
Másnap, a ... tovább