A tojások sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Végül a tojások, csipet sóval, keményre vert habját is beleforgatjuk, az előzőleg meghámozott, kimagozott és ... tovább
A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és ... tovább
Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a puha vajat, 5 dkg cukrot, egy tojást és a felfutott élesztőt. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Akkor jó a tészta, ha elválik a tészta az ... tovább
A báránycombot lehártyázzuk, megtűzdeljük a fokhagymával és a szalonnacsíkokkal, Megsózzuk és borssal bedörzsöljük. Sütésig félretesszük. A feldarabolt zöldségekből és a szalonna bőréből sütőzacskóban zöldségágyat ... tovább
A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük.
Egy ... tovább
A húst tisztítsuk meg a hártyáitól. Ferdén tűzdeljük meg a szalonnából, uborkából és répából vágott csíkokkal. Kötözzük át konyhai zsineggel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A felforrósított olajon süssük körbe. Tegyük ... tovább
A jól megmosott gyöngytyúkot megtűzdeljük úgy, hogy a combjaiba, de főként a melle részébe, egymástól egyenlő távolságra, a tűzdelőtű segítségével rögzítjük a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát.
Ezután a ... tovább
A centis szeletekre vágott májat beletesszük a kockára vágott fokhagymával és a durvára tört borssal elkevert borba. Lefedve, egy éjszakán át, hagyjuk pácolódni. Sütés előtt szárazra töröljük, majd megtűzdeljük a vékony ... tovább
Az őzgerincet a páclében tartjuk 2 napig, majd lehártyázzuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. A felhevített zsiradékon körös-körül barnára sütjük. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a sóval, ... tovább
A pontyot kifilézzük, de nem nyúzzuk meg. A bőrös felére fordítjuk és sűrűn beirdaljuk. A vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Sóval borssal meghintjük és az olajjal összezúzott fokhagymával bekenjük. Rostlapon ... tovább