Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Fokhagymás sült oldalas

Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk, sóval, borssal meghintjük. 3 evőkanál zsírban, pirosra, elősütjük és fazékba tesszük. Rádobjuk a félbevágott fokhagymafejeket, a babért, a köménymagot, majd leöntjük annyi vízzel, amennyi ... tovább

Fokhagymás szashimi

A halat, mely lehet süllő, lazac, harcsa vagy tonhal, de akár vegyesen is, hajszálvékonyra szeleteljük. A retket, a répát és a körtét almareszelőn lereszeljük, majd négy tányéron elosztjuk. A halszeletekkel gusztusosan beterítjük. ... tovább

Fokhagymás szilvamártás

A magnélküli aszaltszilvát a vörösborban 2 órát áztatjuk, majd megfűszerezve, addig főzzük, amíg a szilva kezd megereszkedni, ekkor belekeverjük az apróra vagdalt fokhagymát és még 3 percig forraljuk. Hidegen melegen tálalható. ... tovább

Fokhagymás tarjacsíkok tócsniban

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A zsiradékon a vékony csíkokra vágott sertéstarját pirosra sütjük. Az apróra darabolt hagymát és a zöldségeket belekeverjük, megfűszerezzük, majd ... tovább

Fokhagymás, juhtúrós mártogatós

A hozzávalókat a botmixer poharába dobjuk és sima krémmé keverjük. Jégbe hűtve tálaljuk. ... tovább

Fokhagymás, petrezselymes, sült újburgonya

Az újburgonyát sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük és megszórjuk a liszttel, majd az olajon aranybarnára sütjük. Az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet a burgonyával öszeforgatjuk. Csak tálalás előtt ... tovább

Fokhagymás-mandulás zöldbasaláta

A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a ... tovább

Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen

A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt ... tovább

Fóliában sült diós csirkemell

A csirkemellfiléket sózzuk meg és csepegtessünk rá citromlevet. Egy evőkanál olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. A kis kockára vágott hagymát és a zellert kevés olajon süssük át. Négy kétrétegű alufólialapot kenjünk be ... tovább

Fonduta

Szobahőmérsékleten a fontinát kockákra vágjuk, majd a kanál liszttel egy lábosba helyezzük. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntünk egy pohár hideg tejet. Az egészet összekeverjük, majd egy kicsit állni hagyjuk. Aztán az egészet ... tovább