Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

BBQ szósz a nagyitól

A gyömbért, a fokhagymát és a citrom héját lereszeljük, a citrom levét kicsavarjuk. Az összes hozzávalót egy gyorsforralóba öntjük és kevergetve, a kellő sűrűségűre forraljuk. ... tovább

BBQ tarja

A tarját ujjnyi vastagra vágjuk és gyengéden kiverjük. A fűszereket porrá őröljük, a narancs héját reszeljük le és a levét facsarjuk ki, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerben simára törjük. A pácot a hússzeletekre ... tovább

Beannaise, avagy majonéz babból

Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy ... tovább

Bébicéklaleves tojással

A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. ... tovább

Bécsi gulyás

Viedenský guláš néven ismert a cseh, szlovák konyhán. Azt hiszem sokan találkoztunk vele síeléseink során. Nekem régi, kellemes emlékeket idéz. A felhevített zsíron átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis ... tovább

Bécsi káposztás burgonyasaláta

A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd ha levet engedett kicsavarjuk. A burgonyát héjában megfőzzük. Melegen megtisztítjuk és karikára vágjuk. Salátalevelet készítünk és a burgonyával összeforgatott káposztára öntjük. Egy ... tovább

Bécsi kocka

A lisztet a porcukorral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Végül a tojást és a vaníliakivonatot hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centis lappá nyújtjuk, tepsibe terítjük, villával ... tovább

Bécsi töltött kacsa

A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kakukkfüvet szórunk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán ... tovább

Becsinált borjúhús

A borjúhúst és a zöldségeket apró kockára vágjuk, majd a felforrósított vajon párolni kezdjük. Ha a hús kifehéredett meghintjük a liszttel, néhányszor keverjük át, de ne pirítsuk meg. Öntsük fel félliternyi vízzel és sóval, ... tovább

Beigli / 6 rúd /

Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk egy kis tejben, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A tésztát 6 egyenlő részre osztom, kinyújtom, és egyenletes vastagságban ... tovább