Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Részeges sertés paprikával

A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk rá, a kockára vágott húst és kevergetve, süssük barnára. Öntsük rá a bort, majd takarékon, lefedve, főzzük puhára. Szükség szerint kevés vízzel ... tovább

Fetás görögdinnyesaláta

A lehűtött görögdinnyét vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel. A magokat, amennyire lehet piszkáljuk ki. Forgassuk össze az olajból, ecetből kevert öntettel és óvatosan keverjük hozzá a darabokra tördelt fetát. A tetejét ... tovább

Pirított bárány római módon

A bárányhúst vágjuk kockára, majd a felforrósított olajon pirítsuk barnára. Hintsük rá a lisztet és ezzel is pirítsuk át. Öntsük rá az ecetet és 1 deci vizet, adjuk hozzá a rozmaringot, a felvagdalt zsályát, a szardella filét, ... tovább

Pirított csirke gombával

A csirkecombot filézzük ki, majd sózzuk, borsozzuk be és hintsük meg a liszttel. A felforrósított vajban süssük át, keverjük hozzá a kockára vágott szalonnát, pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt gombát. Ha minden ... tovább

Csirkés-spenótos rakott tészta

Főzzük meg a tésztát, előírás szerint, de ne legyen teljesen puha, mert még sütőbe is kerül. Lecsepegtetve tegyük vajjal kikent sütőedénybe. A forró olajon pároljuk meg a hagymát, majd a kis kockára vágott csirkemellet, ... tovább

Csirkecsíkok ropogós kabátban

A kétszersültet nejlonzacskóba tesszük és nyújtófával morzsává törjük. A csirkemelleket kicsontozzuk és hosszában 3 csíkra vágjuk. Jól összekeverjük a pác hozzávalóit és a csirkecsíkokat beleforgatva, fél órát állni ... tovább

Csirkés canelloni

Amíg a paradicsomszósz készül, felhevített olajon süssük át, a kis kockára vágott, sóval, borssal ízesített csirkemellet. Keverjük hozzá a paradicsomszósz harmadát és töltsük meg a canellonikat. A szósz másik harmadát ... tovább

Steak mártás

Egy deci vízzel keverjük el a hozzávalókat, a fokhagymát vágjuk ketté és úgy dobjuk bele. Csendes tűzön, kevergetve, főzzük negyed órát, majd szűrjük le, gyengéden megnyomkodva, hogy az összes leve kicsepegjen. Kihűlés után ... tovább

Klasszikus Luisiana-i fasirt

Két evőkanál ketchupot, a cukrot és a melaszt keverjük el, majd tegyük félre. A vajon pároljuk meg, a finomra vágott zöldségeket és hagyjuk kihűlni. Keverjük a megdarált húsokhoz, a hagymás keveréket, a zsemlemorzsát, a felvert ... tovább

Mexikói vagdalthús

A hámozott, kimagozott paradicsomot, a felvagdalt hagymákat, a korianderzöldet és chilit, a lime kicsavart levével, botmixerben összezúzzuk. A keverék kétharmadát a darált húsokkal, a zsemlemorzsával, a tojásokkal és a reszelt sajttal ... tovább