A megtisztított 7-8 kilós bárány lábait levágjuk, a citromok levét az olajba csavarjuk, a fűszereket összekeverjük. A bárányt kívül-belül bedörzsöljük sóval, a belsejét még az összekevert fűszerek harmadával is, a ... tovább
A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha ... tovább
a bárány agyvelőt hideg vízbe tesszük és 10 perc állás után a hártyáit eltávolítjuk. Egy citromhéját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A bárányvelőre öntjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet sózzuk, ... tovább
A bordát szeletekre vágjuk és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózva, borsozva a felforrósított olajon hirtelen megsütjük. Ne szárítsuk ki a húst, nem baj, ha közepe kissé rózsaszín. Tegyük előmelegített tálra. A ... tovább
A combokat a csíkokra vágott füstölt szalonnával és fokhagymával megtűzdelem, majd megsózom, megborsozom, leöntöm az olajjal, a borral, mellédobom a kakukkfüvet. Lefóliázva egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni, majd másnap tepsibe ... tovább
Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába ... tovább
A rostélyost szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk, majd kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsírban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst félretesszük, a zsiradékban megpároljuk a felaprított hagymát, rászórjuk a ... tovább
A bográcsban felhevítjük a zsírt és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, ekkor rádobjuk a kis kockákra vágott marhahúst. Kevergetve pirítgassuk, hagyjuk hogy a hús kifehéredjen és levet engedjen, ekkor feljebb emeljük a ... tovább
Az olajban az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk az almareszelőn lereszelt zöldségféléket, átforgatjuk és belekeverjük a darált marhahúst. Jól keverjük szét, a húsmorzsák ne maradjanak egyben. Ha a hús ... tovább
A békacombokat ötösével tűzzük két nyársra, majd pácoljuk be citromlé, olaj, és bors keverékébe, mintegy fél órára. Grillrácson forgatva süssük öt percig. Frissen tálaljuk, mustárral vékonyan megkenve.
Citromgerezdeket és ... tovább