Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Nyárson sült bárány

A megtisztított 7-8 kilós bárány lábait levágjuk, a citromok levét az olajba csavarjuk, a fűszereket összekeverjük. A bárányt kívül-belül bedörzsöljük sóval, a belsejét még az összekevert fűszerek harmadával is, a ... tovább

Báránycomb rókagomba raguval

A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha ... tovább

Citromos sült bárányvelő

a bárány agyvelőt hideg vízbe tesszük és 10 perc állás után a hártyáit eltávolítjuk. Egy citromhéját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A bárányvelőre öntjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet sózzuk, ... tovább

Bárányborda fűszeres vajban

A bordát szeletekre vágjuk és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózva, borsozva a felforrósított olajon hirtelen megsütjük. Ne szárítsuk ki a húst, nem baj, ha közepe kissé rózsaszín. Tegyük előmelegített tálra. A ... tovább

Vadnyúlcomb sütve, somlekváros gombamártással

A combokat a csíkokra vágott füstölt szalonnával és fokhagymával megtűzdelem, majd megsózom, megborsozom, leöntöm az olajjal, a borral, mellédobom a kakukkfüvet. Lefóliázva egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni, majd másnap tepsibe ... tovább

Mustáros marhaszelet

Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába ... tovább

Szerb rostélyos

A rostélyost szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk, majd kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsírban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst félretesszük, a zsiradékban megpároljuk a felaprított hagymát, rászórjuk a ... tovább

Bográcsgulyás

A bográcsban felhevítjük a zsírt és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, ekkor rádobjuk a kis kockákra vágott marhahúst. Kevergetve pirítgassuk, hagyjuk hogy a hús kifehéredjen és levet engedjen, ekkor feljebb emeljük a ... tovább

Bolognai spagetti

Az olajban az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk az almareszelőn lereszelt zöldségféléket, átforgatjuk és belekeverjük a darált marhahúst. Jól keverjük szét, a húsmorzsák ne maradjanak egyben. Ha a hús ... tovább

Békacomb nyárson

A békacombokat ötösével tűzzük két nyársra, majd pácoljuk be citromlé, olaj, és bors keverékébe, mintegy fél órára. Grillrácson forgatva süssük öt percig. Frissen tálaljuk, mustárral vékonyan megkenve. Citromgerezdeket és ... tovább