Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Lazacos zöldmetélt

Egy láboskában tegyük fel a vajat, a tejszínt és a citromhéjat főni. Takaréklángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben a sajtot reszeljük meg, a lazacot vagdossuk apróra és kaprot metéljük finomra. A zöld tésztát ... tovább

Tejfölös gombamártás

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az apróra szelt gombát. Megsózzuk és ha zsírjára sült, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Felöntjük az alaplével, majd puhára ... tovább

Párolt lilakáposzta

A káposztát kettévágjuk, kitorzsázzuk, majd legyaluljuk. A hagymát félfőre vágjuk. A felforrósított olajba szórjuk a cukrot és megbarnítjuk, rádobjuk a köménymagot és pattogásig hevítjük, belekeverjük a hagymát és ... tovább

Pezsgős párolt káposzta

A legyalult káposztát besózzuk és egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajban megpattogtatjuk a köménymagot, majd a félfőre vágott, hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott birsalmát és a kicsavart ... tovább

Párolt savanyúkáposzta

A felhevített olajon megpároljuk a felkarikázott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük a többi hozzávalót, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Szaftos, zsírosabb pecsenyék mellé ajánlom. ... tovább

Szilveszteri lencseleves

Az átválogatott, megmosott lencsét, a felkarikázott zöldségeket, a hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel, darabka citromhéjjal, két liter vízben feltesszük főni. Közben a szalonnát apró, a bacont nagyobb kockára, a virslit ... tovább

Borban párolt körte roqueforttal töltve

A vörösbort két deci vízzel edénybe tesszük, beledobjuk a fűszereket, darabka citromhéjat, csipet sót és a cukrot, majd felforraljuk. A körtéket félbevágjuk, belsejüket karalábévájóval kikaparjuk, domború oldalukból egy ... tovább

Tormás malacaprólékleves

A malachúst, a karajcsontot, a tüdőt, a nyelvet, a szívet, a körmöt és malacfarkat felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a fűszereket, a felkockázott zöldségeket és puhára főzzük. Leszűrjük és a lében puhára főzzük a ... tovább

Csülkös-babos káposzta bográcsban

A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük. A csülköt és a levét félretesszük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és a zsiradékba dobjuk a fűszereket és az apróra vágott hagymát, a ... tovább

Chop suey

Ez az étel a tradicionális kínai konyhában nem létezik, valahol, Amerikában találták ki, de jó. A felhevített wokba öntsünk egy kanál olajat és a felvert tojásból süssünk rántottát, tegyük félre. A csirkemellet vágjuk vékony ... tovább
cimkék