Egy gyorsforralóban vizet forralunk. Megmártjuk, a forrásban lévő vízben, a paradicsomokat és lehúzzuk a héjukat. Felnegyedelve, a magos részt eltávolítva, kockára vagdaljuk a paradicsom húsát. A finomra metélt vöröshagymát és ... tovább
A vaj-olaj keveréket hevítsük fel, keverjük hozzá a feldarabolt gombát és fokhagymát. Ha a gomba kicsit összeesett, adjuk hozzá a rizst és kicsit hagyjuk pirulni, közben folyamatosan kevergessük. Öntsük bele a bort és hagyjuk ... tovább
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A tojást felkockázzuk. A majonézből és a joghurtból, a fűszereket hozzáadva, öntetet készítünk, majd ... tovább
A citrom levét kicsavarjuk és összekeverjük a mustárral, hozzáadunk háromszor annyi olívaolajat, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítve jól elkeverjük és behűtjük. Vizet forralunk, melybe beledobjuk a babért, a ... tovább
A káposztát és a répát lereszeljük, a lilahagymát finomra, a többi zöldséget körömnyi darabokra vágjuk. A káposztát és a hagymát összekeverjük kevés sóval és állni hagyjuk. Amíg áll, a sózott, borsozott, vékony szeletekre ... tovább
A kagylót megfőzzük a borral, sóval, borssal és a felvagdalt répával ízesített vízben. A húsát kiszedjük és lecsöpögtetjük. A kétszínű paprikát, a felvagdalt olívabogyót, a zúzott fokhagymát, az olajat és az ecete,t a ... tovább
A felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Zsírjára sütjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sűrűsödésig forraljuk, majd a tűzről ... tovább
Az apró kockákra vágott csirkemellet megsózzuk és az olajon pirosra sütjük. Lecsepegtetve hűlni hagyjuk. Használhatunk bármilyen húsmaradékot is. A zsenge sárgarépát és az újhagymát, használjuk fel a zöldjét is, karikázzuk fel. ... tovább
A padlizsánok szárát levágjuk, majd centis karikákra vágjuk, jól besózva fél órára félretesszük. Leöblítjük, majd leitatjuk a szeleteket és olajjal vékonyan megkenve, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben a joghurtba ... tovább
A káposztát és a répát reszeljük le, az ananászt vágjuk apró kockára. A hozzávalókból keverjünk öntetet és forgassuk bele a zöldségeket és a gyümölcsöket. Fogyasztás előtt legalább fél nappal készítsük el. Tálaláskor ... tovább