A citrom kicsavart levéből, az olajból bors és só hozzáadásával öntetet keverünk. A megmosott, leszárított fejes saláta leveleket nagyobb darabokra tépkedjük, majd a hajszálvékonyra karikázott hagymával és az öntettel ... tovább
A zöldbabot feldaraboljuk és sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát félkarikára, a paradicsomot félbe vagy negyedbe, a radicchiót szeletekre vágjuk. Kézzel összekeverjük a ... tovább
A fokhagymát összezúzzuk és az olajba keverjük. A magokat szárazon megpirítjuk, majd félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, keresztben fél centi vastag szeletekre vágjuk és gyengén besózzuk. A megmosott salátaféléket ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 1.2 deci vizet és az olajat, ezzel is elkeverjük, majd részletekben, beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tésztát két ... tovább
Az uborkát meghámozzuk és kockára vágjuk, ráöntjük a joghurtot, hozzáadjuk a kaprot, a fokhagymát és ízlés szerint mentát, majd sózva, borsozva botmixerrel összetörjük.
Behűtve tálaljuk, díszítsük kaporszálakkal, ... tovább
Egy deci tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet, a tejszínt és a cukrot, a csipet sóval és a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A vaníliát kidobjuk és a tejes pudingport beleöntjük, majd kevergetve felforraljuk. Hagyjuk ... tovább
A tészta hozzávalóit mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tepsibe öntjük. Az előzőleg meghámozott és kimagozott barackot félbe vágjuk és kevés zsemlemorzsával meghintve ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, ízlés szerinti sóval és borssal, majd elmorzsoljuk a vajjal. Részletekben hozzáadva a tejfölt közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd fóliába tekerve, hűtőben fél órát pihentetjük. ... tovább
Villámgyors édesség váratlan gyereksereg érkezésére. Nem szeretem a mikrohullámú sütőt, de ez finom lett benne. Egy nagy, legalább 3 decis bögrét vagy több kisebb csészét használjunk. A meggyet magozzuk ki, majd a többi ... tovább
A meglangyosított tejbe szórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott a liszttel, a zsírral, a tejföllel, 3 tojással összegyúrjuk, végül beledolgozzuk a sót, a tepertőt és a borsot. Konyharuhával letakarva, meleg ... tovább