A fél kocka élesztőt ,a langyos tejszínben, kiskanálnyi cukorral elkevertem és felfuttattam, majd összedagasztottam fél kiló liszttel, a kikapart vanília rúddal, a cukorral, a két tojással, egy tojásfehérjével és csipetnyi sóval. ... tovább
A tojást keményre főzzük, majd megtisztítva apró darabokra vágjuk. A jégsalátát és az uborkát kockára, a retket félfőre, a paradicsomot félbe, az újhagymát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálba halmozunk és ... tovább
8 karalábét meghámozunk, majd a tetejükről egy szeletet levágunk és a belsejüket kikaparjuk. Sóval és teáskanálnyi cukorral ízesített vízben a karalábé minden darabját negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. ... tovább
A báránycombot csontozzuk ki és a húst úgy formázzuk, hogy két nagyobb, 3 centi vastag szeletet kapjunk. Az olajat öntsük vastag falú, szorosan lefedhető, öntöttvas fazékba és hevítsük fel. Az egyik fej hagymát és a csontot, ... tovább
Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább
Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. A tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük sütőkeretbe. A ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kiegészítjük és egy csipet sót hozzáadva, elkezdjük habbá verni, amikor félkemény, belekeverjük a cukor kétharmadát, majd keményre verjük. Egy deci tejben simára keverjük a lisztet és a ... tovább
Egy tálba, a zöldjével együtt, felkarikázott újhagyma és a finomra vágott metélőhagyma kerül. Két deci húsalapléből citromlével, sóval, borssal és cukorral ízesítve keverjünk salátalevet és öntsük a hagymára. Hagyjuk ... tovább
A felhevített, olaj-vaj keveréken, pirítsuk meg a finom kockára metélt vöröshagymát. A pirítás végén adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A báránycombot vágjuk kockára és a hagymás zsiradékon süssük fehéredésig. Közben ... tovább
A csirkemellet lebőrözzük és kifilézzük. A csirkehúst és a burgonyát kockára vágjuk. A húskockákat sózzuk, borsozzuk és kevés olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A megmaradt sütőzsiradékban átpirítjuk a ... tovább