Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Rozsdás aprópecsenye bulgurral

A felhevített zsiradékban megpirítjuk a ceruzányi vastagra vágott húst. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd összepároljuk. Végül hozzáadva a fűszereket, szükség esetén kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Beleöntve a ... tovább

Kukoricás zöldsaláta

A előre lehűtött zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és tálba tesszük. A sóval és borssal ízesített ecetet az olajjal öntetté keverjük, végül a zöldségekkel összeforgatjuk. Frissiben adjuk asztalra. Grill és hirtelen sült ... tovább

Nagyi túrógombóca

A tojásokat keverjük habosra a langyos zsírral, adjuk hozzá az összeszitált lisztet, darás és a sót. Ezekkel is dolgozzuk össze, majd forgassuk bele az áttört túrót. Hűtőben pihentessük egy órát. Az olajon pirítsuk meg a ... tovább

Magyaros halkolbász

A kifilézett, kiszálkázott halhúst és az őrölt fűszereket összedolgozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsírt, Jól elkeverjük, majd birka vékonybélbe töltjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a ... tovább

Gombával-sajttal töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és lapjában szeletekre vágjuk. Fólia alatt gyengéden vékonyra verjük. A gombát beáztatjuk, majd apróra vágjuk. Az áztatólevet felére beforraljuk. 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a finomra ... tovább

Cékladzsem

A megmosott céklákat alufóliába burkoljuk és 175 fokra előmelegített sütőben, egy órát sütjük. Forrón megtisztítjuk, a kétharmadát húsdarálón ledaráljuk, a többit kockára vágjuk. A porrá tört fűszerekkel, a tormával és a ... tovább

Sült velős csont

A velőscsontot áztassuk liternyi, sós, ecetes vízbe, bő órára, majd, lecsepegtetve, tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, fél órára. A velőt üssük a forró húsalaplébe. Frissen sült pirítóst, mustárt, tört paprikát, ... tovább

Marinált retek

Az olajból , a mustárból, az ecetből, só és bors hozzáadásával öntetet keverünk. Beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott retket és a finomra vágott hagymát. 20 perc érlelés után, előételként kínáljuk. ... tovább

Cigánytokány

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöt kiszedjük és a zsíron a finomra metélt hagymát megpirítjuk. Hirtelen átsütjük benne a csíkokra vágott húst, majd kis lángon, lehetőleg a saját levében ... tovább

Gulyás macskajajra

A felhevített zsíron a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük és addig sütjük rajta a kockára vágott marhahúst, amíg színt kap. Rádobjuk a lereszelt zöldségeket, ... tovább