Az árpát áztassuk be 2 órára. A forró olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a kockázott húst süssük fehéredésig benne. Kis lángon pároljuk tíz percig. Keverjük bele a zúzott fokhagymát, a borsot és a majoránnát. ... tovább
A felhevített libazsír felén lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szelt májat, majd a zúzott fokhagymával, a vékonyra szelt almával és zellerszárral, a fehérborral összesütve tálaljuk.
A barna bulgurt a ... tovább
A cukkinit reszeljük le almareszelőn, sózzuk meg és forgassuk át. Hagyjuk pihenni, majd 20 perc múlva csavarjuk ki a levét. Keverjük el a liszttel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint ... tovább
A túrót elkeverjük a tojássárgákkal és a kókuszliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd sóval, fehérborssal ízesítjük. Összeforgatjuk a túrós masszával és kanállal, sütőpapírral bélelt tepsire szaggatjuk.
180 fokra ... tovább
A felhevített olajon pirítani kezdjük a darát, gondosan kevergetjük, majd, minidig, csak kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Kb. 6 dl víz kell, majd hozzá. ... tovább
A bacont zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát és a felszelt fokhagymát átsütjük rajta. Ráöntjük a konzerv fehérbabot, beledobjuk a babért, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. ... tovább
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A fűszerekkel elkevert majonézzel összeforgatjuk. Az összetört kukoricapehelybe panírozzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 10 percig sütjük 200 fokon, majd átfordítjuk és még tíz percig ... tovább
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A bőrből és a csontból, ha van időnk, készíthetünk alaplevet. A szalonnát felkockázzuk, és a finomra szelt hagymával lepirítjuk. A csirkemellet fehéredésig ... tovább
A megtisztított hagymát és a karfiolt késes aprítóban finomra vágjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, annyi lisztet adjunk hozzá, hogy galuskatésztánál kicsit sűrűbb legyen. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, kevés zsiradékkal ... tovább