A szalonnát és a bacont kockára vágjuk. A szalonnát pörcösre sütjük, majd a bacont hozzáadjuk és szintén zsírjára sütjük. A sült szalonnát szűrőkanállal tálba szedjük. A nagyobb kockára szelt gombát a zsiradékon, addig ... tovább
Doboz vagy bögre helyett, a joghurt poharát használjuk. A sütemény hozzávalóit, egy tálban, keverjük sima masszává. A legvégén forgassuk bele a csokoládés tortadarát és öntsük magasabb tepsibe vagy kuglófformába, melyet ... tovább
Az epret kicsumázzuk és a piskótával együtt apró kockára vágjuk. A piskótakockákat megöntözzük a rum és a kávé keverékével, majd összeforgatjuk, a forró sárgakrémmel és az eperrel. Kerek tortaformába nyomkodjuk. A tetejét ... tovább
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra ... tovább
Tulajdonképpen, a maradék sült felhasználására született ez a recept. A sült húst, ha szükséges, csontozzuk ki. A mangoldot, ha nem egészen zsenge, sós vízben főzzük elő pár percet. Ha kihűlt, jól csavarjuk ki a nedvességet ... tovább
A vajat felmelegítjük és beleforgatjuk a gorombára vágott diót. Két perc pirítás után, beleöntjük a tejszínt és a lereszelt gorgonzolát. Megborsozzuk és óvatosan sózzuk, mert a sajt is sós. Kevergetve, kis lángon addig főzzük, ... tovább
A porcukrot keverjük fehéredésig a tojások sárgájával. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd apránként a lisztet. Verjük laza habbá a megmaradt tojásfehérjét és fogassuk bele a csokoládés tésztába. 180 fokon süssük kb ... tovább
A tej kivételével gyúrjuk össze a hozzávalókat (a mandula tisztított, egész) és formáljuk 3 ujjnyi széles, két ujjnyi magas rúddá. Kenjük le a tetejét tejjel és toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe. 20 perc sütés után ... tovább
Tisztítsuk meg a zellert és vágjuk pár centis darabokra. Főzzük meg a húslevesben, de ne főjön szét maradjon kicsit roppanós. Turmixoljuk le, sűrítsük be a vajból és lisztből készített rántással majd adjuk hozzá a tejszínt. A ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozva, áttörjük. Mindig lisztes burgonyát használjunk és újkrumplival sem érdemes próbálkozni. Ha a burgonya langyosra hűlt dolgozzuk el a tojással, a darával és a sóval, a ... tovább