A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ezzel is megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, végül fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Simára keverjük a lisztet, a ... tovább
Ameddig az almás töltelék kihűl, el lehet készíteni a tésztát.
Egy tálba beletenni a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Kézi habverővel jól összekeverni, majd hozzászitálni a ... tovább
A fokhagymafejeket félbevágni, majd a vágott felével lefelé, egy edénybe tenni és felönteni annyi olívaolajjal hogy ellepje. Ezután betenni az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütni.
Ha már ... tovább
1.25 deci vizet a margarinnal és egy csipet sóval kevergetve felforralni. Amikor már a margarin elolvad, és a víz elkezd forrni, hozzáönteni a lisztet, és alaposan összekeverni. Állandó keverés mellett addig pirítani a tésztát, még ... tovább
A hozzávalókat gyúrjuk sima tésztává és hagyjuk kelni, fél órát. Nyújtsuk 1-2 cm vastagra és szaggassunk kb 3-4 cm-es köröket. Tegyük tepsibe a pogácsákat és kenjük meg egy tojás sárgájával elkevert tejszínnel. Langyos ... tovább
A húsféléket felkockázzuk, majd a bacont kiolvasztjuk és a zsírján a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a csirkét és a sonkát, közben zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon ... tovább
Az összeszitált lisztet, sót, cukrot, élesztőt tegyük a kenyérsütőgépbe, öntsünk hozzá negyed liter langyos vizet és az olajat, majd tegyük dagasztó programra. Persze kézzel is összegyúrhatjuk és egy órát, meleg helyen, ... tovább
2 evőkanál olajban megpároljuk az apróra vágott hagyma, zeller és burgonya keverékét. Ha a zöldségek üvegessé válnak, öntsünk hozzá liternyi vizet, dobjuk bele a fokhagymát és a leveskockát, majd sóval, borssal ízesítve, fedő ... tovább
A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót. Tegyük félre, amíg a lepény elkészül. Szitáljuk össze a lisztféléket a sütőporral, a sóval és a borssal. Keverjük simára a kefírt a tejszínnel, az olajjal ... tovább
A sóval összeszitált lisztet, a kis darabokra vágott, hideg vajjal, gyors mozdulatokkal elmorzsáljuk, de készíthetjük késes robotgépben is. Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a vaj ne olvadjon meg. Végül a tojássárgájával ... tovább