Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 48 találat

Gyümölcssaláta dinnyekehelyben

A sárgadinnyét vágjuk félbe kanalazzuk ki a magokat és a húsából karalábévájóval vájjunk gömböket, vigyázva arra, hogy ne vékonyítsuk el túlságosan a dinnye héját. Mossuk meg a gyümölcsöket és amelyiket szükséges magozzuk ... tovább

Rizsfelfújt

A rizst, térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és csipet sóval felfőzzük, majd a lángot takarékra véve hagyjuk, hogy a vizet felszívja. Ekkor leöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot lekapcsoljuk. 10 percig állni hagyjuk. ... tovább

Mézes szelet

A mézet és a vajat gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk meg majd hagyjuk hűlni. Ha már hideg habverővel keverjük hozzá a tojásokat és a citromhéjat. Szitáljuk át a lisztet, kakaóport, sütőport, és a ... tovább

Diós 3szög

A tésztához a lisztes sütőport, a vajat, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a vanília kikapart belsejét összedolgozzuk és munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. A ... tovább

Mágnás diós pite

A lisztet gyúrjuk tésztává a sütőporral, a vajjal, 10 dkg cukorral, 1 tojással és a citrom reszelt héjával. A tésztát nyújtsuk ki akkorára, hogy a tepsit befedje. Kenjük meg a lekvárral. A diókrémhez válasszuk szét a két tojást ... tovább

Köleskása

A kölest főzzük meg térfogatának kétszeresét kitevő vízben, ha a vizet felitta öntsük le a mézel, a tejjel és keverjük bele a darabolt aszalványokat, hagyjuk állni 15 percet, ha túl sűrű lenne hígítsuk meleg tejjel. Melegen ... tovább

Túrós sárgabaracktorta

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy peremes tortaformát. A tésztára sütőpapírt teszünk és megszórjuk szárazbabbal, előmelegített sütőben ... tovább

Sárgarépás gyümölcskoktél

A hozzávalókat jól elkeverjük, majd jégkockával félig töltött pohárba öntjük. Citromgerezddel és mentalevéllel díszítve tálaljuk. ... tovább

Sárgabaracklekvár

A barackot kimagozzuk és megtisztítjuk. Egy megfelelő méretű fazékban a cukorral elkeverjük és lefedve egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap kevergetve felfőzzük és addig forraljuk, amíg hideg tányérra cseppentve ... tovább

Sárgabaracklekvár hidegen

Az érett barackot forró vízbe dobjuk, majd szinte azonnal kivesszük, így a héja könnyedén eltávolítható. Kimagozzuk és rászórjuk a cukrot. Elektromos habverővel negyed órát keverjük. Tiszta üvegekbe töltjük és a tetejére ... tovább