Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 585 találat

Majonézes párizsisaláta

A majonézből és a tejfölből ízlés szerint ízesítve tartármártást keverünk. A többi hozzávalót egyforma kockára vágjuk és a mártásba forgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba tesszük és jól behűtve tálaljuk. Pirítóst ... tovább

Kolbászkrém

Lehetőleg friss, puha kolbászt válasszunk. A kolbász bőrét húzzuk le és a hagymával és a keményre főtt tojásokkal daráljuk le. A puha vajjal és a tejföllel keverjük habosra, Lehűtve, pirítóssal tálaljuk, de kenhetjük ... tovább

Kolbászkrémes melegszendvics

Lehetőleg friss, puha kolbászt válasszunk. A kolbász bőrét húzzuk le és a hagymával és a keményre főtt tojásokkal daráljuk le. A puha vajjal és a tejföllel keverjük habosra, Lehűtve, pirítóssal tálaljuk, de kenhetjük ... tovább

Pelmenyi

A lisztből, a tojásból, némi sóval, kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk és kanálnyi tölteléket teszünk bele. A tészta szélét ujjunkkal megvizezzük és félbe ... tovább

Zöldbableves füstölt oldalassal

Az oldalast, ha nagyon száraz előző este áztassuk be. Másnap daraboljuk fel. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát és zsírjára sütjük. A hagymát és az oldalasdarabokat kissé pirítsuk meg a szalonnazsírban, majd öntsük fel ... tovább

Diós házisajt olajban érlelve

A tejfölt és a joghurtot vászonkendőben fél napig csepegni hagyom, majd a belemorzsolt fetával homogénre keverem. Belegyúrom a durvára tört borsot és a felvagdalt diót. Vászonkendőbe csomagolva, két deszka között, 3 napig préselem. ... tovább

Csirkeszárnyak sörtésztában, fokhagymás mártogatóssal

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, majd 3 részre vágjuk. A szárnyvégeket eltesszük a mélyhűtőbe és levesnek használjuk fel. A két vastagabb darabot bepácoljuk a szójaszósz, erőspaprika krém, bors és zúzott fokhagyma keverékbe, ... tovább

Rostélyos zöldborsmártásban

Az érlelt rostélyost 8 szeletre vágjuk és elkészítés előtt két órával a konyakba pácoljuk. Sütés előtt mindkét oldalát vékonyan megkenjük mustárral és megszórjuk borssal. Majd vastag falú serpenyőben, a felforrósított ... tovább

Fokhagymás, juhtúrós mártogatós

A hozzávalókat a botmixer poharába dobjuk és sima krémmé keverjük. Jégbe hűtve tálaljuk. ... tovább

Sonkás rétes leveles tésztából

A leveles tésztát kiolvasztjuk. 1 tojást, a tojássárgájával és a tejföllel elkeverjük. A sonkát kis kockákra vágjuk. A megfőzött a burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A leveles tésztát belisztezett deszkán, késfok ... tovább