Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Feketekagyló fehérborban

Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Egy percig kevergetve sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon felforraljuk és beleszórjuk a körömkefével megsikált ... tovább

Férfitorta savanyúkáposztával

A csülköt, kiáztatva, puhára főzzük, majd, ha kihűlt, kis kockára vágjuk. A finomra metélt szalonnát zsírjára sütjük és a vöröshagymát, majd a káposztát, a fűszerekkel, puhára pároljuk rajta. Ezt is hagyjuk kihűlni. A ... tovább

Fetás pepperoni

Az ecetes paprikák két végét levágjuk és lecsepegtetjük. A fetát áttörjük és habzsákból a paprikák üregébe nyomjuk. Üvegbe tesszük, majd annyi olajjal, amennyi ellepi leöntjük. Két napi pihentetés után tálaljuk. ... tovább

Fetás-olivás muffin

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, végül belekeverjük a kockára vágott fetasajtot és a feldarabolt olívabogyót. A papirkapszlit beletesszük a muffinsütőbe és kétharmadig töltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben ... tovább

Fetával és paradicsommal grillezett cukkíni

A cukkínik végeit levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, majd ezzel bekenjük a cukkíniszeleteket, minden szeletbe egy dobókockányi fetát tekerünk, majd a paradicsommal váltakozva nedves ... tovább

Firenzei lepény

A felhevített vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg össze nem esik és a leve nagy részét el nem fövi. Közben sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük és belekeverjük az ... tovább

Firenzei serpenyős rostélyos

A kicsontozott rostélyost lehártyázzuk, majd középen felszúrjuk és beletűzzük a répákat, majd a vékony csíkokra vágott baconnal, az eredeti recept szerint, pancettával, a répa négy oldalán, a vékony csíkokra vágott szalonnával ... tovább

Flamand marharagu

Ezt az ételt, ha lehet, vastag falú, öntöttvas fazékban készítsük el. A húst vágjuk a pörkölthúsnál nagyobb darabokra, majd a kis részletekben süssük, a vaj-olaj keverékben barnára. A finomra vágott hagymát, kevergetve, ... tovább

Flamand marhasült

A lehártyázott húst felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórva meghintjük fátyolnyi liszttel. Részletekben, a felhevített vajon megpirítjuk és öntöttvas lábosba szedjük. A megmaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát ... tovább

Focaccia

A hozzávalókat 7-8 dl langyos vízzel rugalmas kenyértésztává gyúrva, olajjal megkenve egy órára félretesszük pihenni. A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket ... tovább