A langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval és annyi langyos vízzel, hogy lágyabb tésztát kapjunk jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett kézzel vékonyra húzzuk és ... tovább
A diót szárazon megpirítom, majd ledarálom, elkeverem a fahéjjal és a cukorral. Az almát lereszelem. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd meghintem morzsával, ... tovább
A citrom levét kicsavarjuk, majd két pohár vízzel felöntjük. Ebbe a lébe tegyük, a gyufaszálnyi csíkokra vágott zellert. Pár perc pihentetés után a zellert leszűrjük, a levet felforraljuk, beletesszük a sót, a mézet és a ... tovább
A tárkonyt és a metélőhagymát vágjuk finomra keverjük el a mustárral és a vajjal. A megtisztított csirkét sózzuk és borsozzuk meg kívül-belül, majd kenjük be , a bőre alatt is, a fűszeres vajjal. Kívülről ecseteljük be az ... tovább
A megtisztított busát beirdaljuk, majd a fűszerekből és egy evőkanál olajból készült pasztával kívül-belül bedörzsöljük. Egy éjszakát hagyjuk, a hűtőben, állni. Másnap öntsünk olajat egy lefedhető sütőedénybe, a hal ... tovább
A gusztusos szeletekre vágott, sózott, borsozott tonhalszeleteket a felforrósított vaj-olaj keverékben pirosra sütjük. Előmelegített tálra halmozzuk. A megmaradt sütőzsiradékba keverjük a finomra vágott kaprot, a tejfölt, sózzuk, ... tovább
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe szórjuk és kevés sóval meghintjük. A borsozott tőkehalszeleteket ráterítjük. A tejszínbe keverjük a ringlit, az olajával együtt, botmixerrel homogénre keverjük és a ... tovább
Az újhagymát, zöldjével együtt, felkarikázzuk, majd a felhevített olaj-vaj keveréken átpároljuk, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a bazsalikommal és a lime lereszelt héjával ízesítjük. Hozzáadjuk, a felengedett, tenger ... tovább
A liszthez hozzáadom a sót, a porcukrot, a felkockázott vajat és a tojást. Késes robotgéppel morzsásra keverem. Keverőtálba öntöm a morzsás keveréket és tésztát gyúrok belőle. Gombóccá formálom és fóliába tekerve a hűtőbe ... tovább
Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, ... tovább